Zašto fudbaleri moraju sve da pokvare...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.09.2023.
22:42
Izvor: Sportske.net

U danima kada nam Novak Đoković, košarkaške i odbojkaške reprezentacije priređuju mnogo radosti, dogodilo se i jedno razočaranje...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

''Orlovi'' su u četvrtom kolu Grupe G večeras na ''Rajku Mitiću'' poraženi od Mađarske sa 2:1, iako su imali rano stečenu prednost.

Posle ovakvog epiloga, Mađarska se izdvojila na čelu tabele sa 10 bodova, Srbija je druga sa 7, a Crna Gora nas prati sa 5 bodova.

Pred početak meča organizovana je mala svečanost, Aleksandru Mitroviću je uručen trofej za najboljeg strelca Lige nacija, a da atmosfera bude još bolja, iako su večerašnjem meču zbog kazne našem Savezu od strane UEFA mogla da prisustvuju samo deca do 14 godina, naš tim je poveo posle samo 10 minuta igre.

Bila je to lepa i brza akcija našeg tima. Pokrenuo ju je Veljković, nastavio Sergej Milinković-Savić koji je kroz sredinu poslao loptu napred za Tadića, a kapiten ''orlova'' nesebično asistirao Vlahoviću na levoj strani, odakle naš napadač šutira, a lopta pogađa Atilu Salaja i završava u mreži. Autogol mađarskog reprezentativca, 1:0 za Srbiju.

Mogao je Filip Kostić u 28. minutu i da udvostruči tu prednost, ali pogodio je spoljni deo mreže iskosa sa desne strane.

Izgledalo je da, iako naš tim nije stvarao mnogo šansi, ipak kontroliše situaciju na terenu, ali se taj utisak vrlo brzo promenio.

Igrao se 34. minut meča, akcija Mađara tekla je po desnoj strani, odakle Lang pored Pavlovića pronalazi Salaija koji šutira, Vanja Milinković-Savić kratko odbija loptu, ali samo do Varge koji je umakao pažnji naših defanzivaca i pogodio mrežu - 1:1.

Samo dva minuta kasnije gosti su stigli do potpunog preokreta.

Iznudili su korner sa desne strane, posle kog je naš golman ''zaplivao'' u prazno, zatim je donekle ispravio svoju grešku izvivši loptu do izvice kaznenog prostora, ali onda Lang centrira u peterac za Orbana koji nije bio u ofsajdu i lako je prosledio loptu u mrežu - 1:2!

Vlahović je pred sam kraj poluvremena mogao da donese izjednačenje, ali je okrznuo loptu glavom i poslao je zamalo pored gola.

U poluvremenu je selektor Stojković zamenio krilne igrače, priliku su dobili Živković i Mladenović i u nastavu je naš tim bio konkretniji, ali novi gol koji smo toiko želeli je izostao.

Na prvu pravu priliku za naš tim u drugom poluvremenu čekali smo do 58. minuta kada je Vlahović šutirao iskosa sa leve strane, a posle saradnje sa Mitroviem koji mu je glavom lepo spustio loptu. Vlahović je snažno šutirao u bliži ugao, ali je golman Dibuš još bolje reagovao.

Samo tri minuta kasnije novi pokupaj naših i još jedna sjajna intervencija Dibuša. Ovoga puta je Veljković gađao iskosa sa desne strane, ali mađarski golman je sve bolji.

Trudili su se naši igrači da do kraja stignu bar do izjednačenja, vršili pritisak, ali su Mađari uspeli i umeli sa sačuvaju minimalnu prednost, vrednu tri boda.

Čak su gosti preko Soboslaja u nadoknadi vremena mogli i do trećeg gola, ali je on iskosa sa desne strane šutirao pored gola.

Naredno kolo igra se već u nedelju kada će Srbija gostovati Litvaniji u Kaunasu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke