Zašto Stojke nije isključen tokom penal-serije? Evo objašnjenja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.05.2021.
22:40
Izvor: Sportske.net

Sad je sve jasno.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana su na prilično naivan način izgubili večeras u penal-seriji finala Kupa od Crvene zvezde na ''Marakani''.

Posle prve tri serije izgledalo je da je Stojković veoma blizu da odbrani neki penal do kraja, jer je uspešno čitao na koju će stranu šutirati Zvezdini fudbaleri, za razliku od Borjana, koji je sva tri puta išao na kontra-strane.

Ali, onda je došlo do čarki sa Krstovićem, na šta je Stojković uradio nešto što mu kao iskusnom igraču i kapitenu ne priliči, bez obzira kakvim provokacijama je u tom trenutku bio izložen. Slika dovoljno govori, a zbog ovakve reakcije Stojković je kažnjen drugim žutim kartonom. Problem je, međutim, nastao jer je već imao žuti karton koji je zbog odugovlačenja igre dobio na kraju drugog produžetka.

Mnogi su smatrali da Stojković nije imao pravo da nastavi da brani u nastavku penal-serije, ali je sudija Srđan Jovanović ipak bio u pravu. Zbog čega, objasnio je nekadašnji sudija Zdravko Jokić na TV Arena Sport.

''Ovo je izazvalo nedoumicu kod mnogih gledalaca. Pre svega, dogodilo se nesportsko ponašanje, trebalo je i jedan i drugi da dobiju kartone. Stojkoviću je ovo bio drugi žuti karton, mnogi su mislili da neće moći dalje da brani, ali prošle godine je izvršena izmena pravila i rečeno je da žuti karton dobijen tokom utakmice, u izvođenju penal-serije se praktično poništava, jer ne spada u tok utakmice'', izjavio je Jokić.

Sporno je bilo i da li je Borjan prilikom odbranjenih penala izašao van gol linije.

''On jednom nogom mora da bude na liniji, prema pravilima. Meni deluje da on jednom nogom i jeste na liniji. Pomoćni sudija odgovara za tu situaciju'', izjavio je Jokić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke