Zašto su uvenule "Lale"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.11.2014.
12:58
Izvor: Sportske.net

Od tima koji je uz Partizan igrao najbolji fudbal tokom jesenjeg dela sezone u JSL Vojvodina je pala u formi i rezultate svela na prosek. Šta se dogodilo sa timom Zorana Marića.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Kada su posle deset odigranih utakmica imali skor 8-1-1 fudbaleri Vojvodine mogli su se smatrati legitimnim konkurentom za zvanje jesenjeg prvaka.

Duel sa Partizanom u okviru 11. kola okarakterisan je kao borba za zvanje šampiona jesenjeg dela sezone u domaćem šampionatu a poraz koji je usledio kao da je razbio redove ekipe Zorana Marića.

"Dobar rezultat stvara pobednički mentalitet. Iz utakmice u utakmicu, kako smo ređali pobede tako smo rasli. Svako ko se ozbiljno bavi fudbalom zna, da kad-tad mora doći do pada forme ekipe, a kada dođe do toga, ekipa mora da odreaguje na pravi način. Mi to nismo uspeli. Utakmica sa Partizanom nas je ispraznila i emotivno i fizički" objašnjava pomoćni trener Milan Kosanović.

Do gostovanja u Humskoj Vojvodina je imala samo jedan poraz i to onaj iz susreta sa Crvenom zvezdom, a nakon neuspeha u derbiju sa Partizanom i Donji Srem je iskoristio "nokdaun" u kojem se našla Voša.

"Protiv Donjeg Srema smo se nekoliko puta vraćali u utakmicu i svaki put kada smo trebali da prelomimo utakmicu u našu korist, mi smo zatajili, zbog čega smo na kraju kažnjeni. Ono što nas, na našu nesreću, prati, jeste, da nam protivnici uvek dolaze iz situacija 'biti ili ne biti', tj. iz poraza, pa sam ta činjenica, kao i motiv Vojvodine, nama stvara određene poteškoće" dodao je Kosanović.

Novosađani nakon 13 odigranih utakmica imaju 26 bodova što je pet više u odnosu na isti period pre godinu dana kada je ekipa zauzimala sedmu poziciju na tabeli.

Dva kola pre odlaska na zimsku pauzu "Lale" mogu da se bore za drugo mesto jer za Zvezdom zaostaju dva boda, dok Partizan neće moći da sustingu, imajući u vidu da im crno-beli beže čitavih osam bodova.

"I pored svega smtaram da je dosadašnji učinak više nego dobar i kada bismo u poslednje 2 prvenstvene utakmice zabeležili 2 pobede, sigurno da bi na odmor otišli u odličnom raspoloženju" zaključak je Milana Kosanovića.

Vojvodina će do kraja prvenstva ugostiti Čukarički i otići na gostovanje Radničkom 1923 u Kragujevcu a uz to će se u 1/4 finalu Kupa još jednom sastati sa Čukom na Banovom Brdu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lol
Tuesday, 25.11.2014
14:09

Vosa ima slabu klupu i to je jedan od razloga losih rezultata.Takodje Vosa nema napadaca ako uzmemo u obzir Veselinovica koji da nije sutao penale nebi imao ni 2 gola u svojoj statistici.Nadam se bar nekom pojacanju u januaru,a citao sam da ih i trenr Maric ocekuje,pa borba za kup a u ligi juris na drugo mesto.

avatar
bonanzab
Thursday, 27.11.2014
15:30

Juris na drugo mesto?? o0