Zašto Zvezda nema veći broj reprezentativaca? Milojević: ''Ne bih da radim tuđi posao''

Autor: Darko Mitrović
subota 18.03.2023.
17:18
Izvor: Beta

U susret utakmici sa Napretkom trener Crvene zvezde dotakao se i najnovijeg spiska reprezentativaca Srbije.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je danas da njegovoj ekipi neće nedostajati motivacije u predstojećem meču protiv Napretka, jer crveno-beli žele da povećavaju prednost iz kola u kolo.

"Svakako jeste motiv, gledamo da koliko god je moguće povećamo prednost iz kola u kolo. Motivacija neće biti problem za utakmicu u Kruševcu, jer igramo u fudbalskom gradu i ambijentu, mislim da možemo da odigramo dobar meč", rekao je Milojević, prenosi klub.

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra ekipi Napretka, u utakmici 27. kola Super lige Srbije. Crveno-beli su lideri šampionata 72 boda, dok je Napredak deseti sa 26 bodova.

Trener Zvezde nije želeo da govori o taktičkim zamislima kada je u pitanju poslednja linija Crvene zvezde.

"To su pitanja, na koja sad ne mogu da dam tačan odgovor, ne zato što ne znam, već zato što bi to pomoglo našem protivniku u pripremi utakmice", rekao je on.

Isti stav je imao i kada je u pitanju otkrivanje imena napadača koji će početi utakmicu u Kruševcu.

"To je takođe pitanje, na koje ne mogu da dam odgovor, o sastavu tima, ne bih govorio pre utakmice. Dobra je stvar što su i Pešić i Rakonjac u formi, a da li će biti od starta na terenu zajedno ili ne, na to moraju navijači da sačekaju i vide kada utakmica počne", rekao je Milojević.

Govoreći o Napretku, on je naveo da se radi o ekipi koja je "za svako poštovanje", ali i o ekipi kojoj su neophodni bodovi.

"I sve sem stoprocentnog fokusa može da stvori problem na utakmici kao što je ova sutrašnja", istakao je Milojević.

Trener Zvezde je naveo i da će njegova ekipa morati da se prilagodi uslovima terena u Kruševcu.

"Takav je period, mart mesec, moramo da se prilagodimo. Ako naš odnos bude kao i posle 30 minuta u Sremskoj Mitrovici, onda i ta podloga malo manje smeta i nije toliki problem ukoliko se prilagodimo", rekao je Milojević.

"Svakako da bih voleo da su svi tereni kvalitetni, to bi povećalo i kvalitet fudbala. Naš posao, igrača pre svega je da se prilagode što pre", dodao je on.

Milojević je naveo i da se razmišlja o tome da pojedini igrači imaju malo duži predstojeći odmor.

"Ima igrača koji su dali i više nego što su u nekim trenucima mogli. Kada je u pitanju njihovo zdravstveno stanje nismo imali većih problema, ali su igrali pod virusima, gripom i nekim manjim problemima, svakako da zaslužuju malo duži odmor. Postoji grupa od četiri ili pet igrača, koji će dobiti dan ili dva više", rekao je Milojević.

Štoper Zvezde Strahinja Eraković dobio je poziv selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Ne bih da se mešam u posao selektora, nije zahvalno. Kao trener bih voleo da imam što više igrača koji nose nacionalni dres, pogotovo reprezentacije naše zemlje, ali sa druge strane imamo 10 ili 11 igrača koji imaju obaveze tokom ove pauze", rekao je Milojević.

"Nećemo imati punu grupu za trening, sa jedne strane srce kaže da, voleo bih imam što više reprezentativaca Srbije, dok sa profesionalnog aspekta voleo bih da su svi tu. Ne bih da radim tuđi posao, ponosan sam što je Eraković pozvan, mislim da je svojim igrama zaslužio, sazreo je i nadam se da će dobiti minute da pokaže da je u dobroj formi", dodao je on.

Utakmica između Napretka i Crvene zvezde na programu je sutra od 17.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke