Zbiljić: "Najviše me iznenadio Partizan, Zvezda ako plati... A titulu napadamo 2025/26!"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 20.09.2023.
12:42
Izvor: Sportske.net

Uskoro bi druženje sa medijima trebalo da postane tradicija zbog raznih informacija koje kruže, a negativno utiču na klub, kaže Zbiljić.

Nemanja Janošev/Sportske.net
Nemanja Janošev/Sportske.net

Povezane vesti

Predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Dragoljub Zbiljić održao je danas konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktuelnim temama, zdravlju napadača Džonatana Bolingija, finansijskoj situaciji i planovima oko stadiona "Karađorđe“.

Nakon što je izneo najnovije informacije oko zdravstvene situacije Džonatana Bolingija, Zbiljić je pokrenuo teme infrastrukture i ulaganja. Naime, Vojvodina će ostati na stadionu 2Karađorđe“ do kraja polusezone iako je prvobitni plan bio da se od 1. oktobra presele u Bačku Topolu.

"Intenzivni su razgovori između FSS, Grada Novog Sada i FK Vojvodina i iz administrativnih razloga pomera se rekonstrukcija. Tako ćemo igrati do kraja polusezone igrati na našem stadionu. Još nije ni raspisan tender, moraju da se reše ugovori... Imamo 150.000.000 dinara od Grada Novog Sada, i isto toliko od FSS za hibridni teren kao i tri godine njegovog održavanja. Cela rekosntrukcija van terena koštaće oko 540.000.000 i intenzivni su razgovori sa Republikom Srbijom oko tih sredstava. Ako uspemo da ih obezbedimo, to će biti idealna proslava stogodišnjice, tj. dobijanje stadiona četvrte UEFA kategorije. Dobićemo klupski muzej, prostorije za medije. Ako ne uspemo da obezbedimo ta sredstva", kazao je Zbiljić.

Dotakao se i nekih prethodnih ulaganja od dolaska nove uprave na čelu s njim. Isto tako, još jednom je napomenuo važne stavke oko renoviranja SC „Vujadin Boškov“.

"Prvo je obezbeđen novi autobus za ekipu, teren sa veštačkom travom, sada završavamo pregovore oko terena broj 1 sa prirodnom travom. Tu bismo dobili sve što nam je potrebno. Stavili smo i ogradu kako bismo dobili jedan mir u radu, da ozelenimo prostor kako bi se izolovali od saobraćaja, pa i roditeljima kojima bih apelovao da prestanu sa lobiranjima i da pustimo struku da radi svoj posao. Oko 50.000.000 dinara su ulaganja u Sportski centar Vojvodina".

Zbiljić je zatim želeo da razjasni neka svoja ranija izlaganja koja su, prema njegovim rečima, pogrešno protumačena.

"Želeo bih da pojasnim i neke moje izjave na konferencijama iz prethodnog perioda. Kada sam došao u klub krajem maja, klub je bio negativan sa kapitalom preko milijardu dinara, bez obezbeđenih sredstava za narednu sezonu. Izjavio sam da ćemo mi u ovom mandatu da uradimo sve šti je do nas. Da ćemo moći vrlo precizno u godini 2025/26 da napadnemo titulu u Srbiji. Ne razumem javnost i navijače koji mi pišu da mi najavljujemo titulu, a igramo sve lošije. Mi ćemo na kraju ove kalendarske godine biti na oko 300.000.000 dinara plusa. Gubitak će biti oko 600.000.000 Nama treba još jedna ovakva sezona transfera da bismo došli na nulu i krenuli ka plusu. Kada budžet dođe na 12.000.000 – 13.000.000, a to je sezona 25/26 tada ćemo da probamo da napadnemo titulu. Zvezda radi svoje, Partizan svoje, Čuka svoje, ne možemo mi sa sigurnošću da kažemo da ćemo to i da postignemo. Mene zadovoljavaju 2. 3. i 4. mesto, ali vrlo precizno pričam o toj sezoni da me javnost razume. Ako neko misli da je lako biti prvi čovek Vojvodine onda greši. Više prodajem nego što kupujem, više otpuštam nego što primam... Šta radim? Radim konsolidaciju. Sve jedan fudbaler koji je otišao iz Vojvodine ostajemo vlasnici ugovora 10, 12, 15 odsto od njihovih narednih transfera. Teško je biti domaćin ovog kluba, ali je i lepo.  Kada uzmete proseke igrača iz Kabela, Vojvodine i Mladosti Gat, to dođe na neke 22. godine, pa 70 odsto budžeta Mladosti GAT pokrivamo mi. Zašto? Jer ako nam zafali štoper ili bilo koja pozicija, pogledaćemo prvo tamo. Vojvodina na današnji dan ima takvu širinu. Ovo nije dobro što pričam, ali stvorila se energija kao da sve propada. Ljudi, mi imamo 5.500.000 evra na računu i potraživanja iz Zvezde koja će valjda da plate. Ako plate. Moram da kažem da sam dobio pozive od državnih funkcionera koji se zahvaljuju jer izmirujemo naše obaveze. Imali smo pozajmicu od 2.500.000 kredita, vratili smo 2.200.000. Čukarički, TSC i Vojvodina su najstabilniji klubovi u državi. Što se tiče rezultata - nisam zadovoljan. Očekivao sam više. Mislim da smo mogli da prošemo apoel. Apoel jeste bolji tim, tu smo doživeli pad samopouzdanja. Hvala Ranku Popoviću koji je došao u delikatnom momentu. Ono što nam treba jeste da se vrati energija na stadion. Slobodan je ulaz. Treba nam podrška za Džonatana Bolingija i za radnike Instituta za plućne bolesti u Kamenici koji se mnogo trude oko njega. Treba podrška svima, treba podrška i meni. Zamislite kako je to kada vam svaki dan ljudi pričaju da ne znate to što radite. Pa i ako znate šta radite, izgubite se u tome. Hvala i navijačima sa severne tribine koji su nas posetili juče. Drago mi je što ćemo do kraja ove kalendarske godine igrati u Novom Sadu kako bismo se ujedinili iznad svih problema, što zdravstvenih, što rezultatskih".

Zbog čega je Uroš Kabić prodat Zvezdi, a kada je isti klub pozvao i zbog Stefana Bukinca, nova saradnja dva tima nije uspostavljena?

"Kabića nisu videla oba trenera u 11. Jedan ga nije video ni u 20 igrača Vojvodine. Njegova plata je bila veća od 90 igrača. Transfer je trebalo da bude u LASK, povukli su ponudu, nešto ranije i Bolonja. Došla je i ponuda od Crvene zvezde, dobra, a ako ga trener ne vidi, odlučili smo se na prodaju. Igrač, njegov otac i agent su izrazili želju da se transfer desi napravili smo odličan transfer. Što se tiče Stefana Bukinca, on želi da ostane u Vojvodini, što je vrlo bitno. Njemu nudimo novi ugovor na četiri godine, vidimo ga kao budućnost kluba. Ukoliko imate igrača kojeg šef stručnog štaba ne vidi i igrača kojeg vidi, onda je odluka jasna. Puna podrška za Stefana Bukinca i očekujem da se u narednim danima dogovorimo".

Kako vidi dosadašnju sezonu u Super ligi Srbije?

"Za mene je iznenađenje Partizan, nisam ih očekivao tako visoko. TSC i Čukarički imaju utakmice u Evropi i očekujem da gube neke bodove. Naš najbolji igrač Uroš Nikolić nije u formi, a kada je on u formi, to je druga priča. Nama je potrebno da krenemo da osvajamo bodove, da probijemo maler koji se dešava. Malbašić je u odličnoj formi, čekamo Gruzijac da se oopravi od povrede, Zukić je tkaođe u padu forme. Imamo tri bitne utakmice, ako uzmemo sedam bodova, mi smo u top 5, a što i ne svih devet".

Koju poziciju očekuje do kraja sezone?

" Da budemo drugi ili treći".

Da li je Vojvodina dobila novac od transfera Sergeja Milinković-Savića u Al Hilal?

"Nismo. Očekujemo 1.125.000, mi nismo projektovali ovde jer to neće biti do sredine sledeće godina. To zavisi od dinamike uplate prema Laciju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke