Zbog čega bi ''svi u Srbiji'' trebalo da se ugledaju na Mitjiland?

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.10.2021.
23:42
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Objašnjenje je stiglo iz Crvene zvezde.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Srpski šampion Crvena zvezda u četvrtak od 18 časova i 45 minuta igra meč trećeg kola Lige Evrope protiv danskog Mitjilanda u gostima, a biće to prilika da crveno-beli ''osvete'' svoje omladince koji su u proleće prošle godine u osmini finala U19 Lige šampiona ubedljivo poraženi od omladinskog tima Mitjilanda sa 3:0 na stadionu Voždovca.

Na taj duel je posebno podsetio Dragan Mladenović, direktor Zvezdine omladinske škole u razgovoru za ''TV Arena sport'', uz bitan podatak da je danas čak 12 igrača iz prošlogodišnjeg omladinskog sastava Mitjilanda u prvom timu ovog danskog kluba. Zbog toga Mladenović posmatra Mitjiland kao idealan primer koji bi i naši klubovi trebalo da slede.

"Mitjiland je idelani model razvojnog kluba i na njihov sistem rada, način na koji formiraju igrače u Omlaidnskoj školi a zatim ih uvode u prvi tim pa veoma uspešno prodaju, trebalo bi svi mi u Srbiji da se ugledamo.

Oni su u eksplanziji kao klub i tada su imali četvoricu igrača koji su igrali protiv nas u prvom timu, danas ih imaju preko 10. Imaju jasan koncept rada u školi, kupuju kvalitetne strance i samim tim prave i rezultate'', istakao je Mladenović.

On smatra da i njihov prvi tim više vredi nego što to pokazuju rezultati iz prva dva kola Lige Evrope.

"Moj je zaključak da imaju manje bodova nego što bi trebalo. Nadigrali su Ludgorec koji je iz jedne šanse izvukao 1:1, dok su protiv Brage prokockali pri vođstvu od 1:0 jedan sjajan zicer. Portugalci su okrenuli meč iz dva penala.

Čvrsti su, agresivni, sa veoma brzom tranzicijom baš kao i Kopenhagen, Rozenborg, Helsinki. Zvezdi takve ekipe nikad nisu u potpunosti odgovarale, ali smo uvek nekako uspevali da ostvarimo željeni rezultat. Ovaj tim Zvezde ima isksutvo, individualni kvalitet i nema presiju, pa zato verujem da bi i bod u Danskoj bio dobar, mada ne sumnjam da će Dejan Stanković praviti taktiku da se pobedi'', istakao je Mladenović.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke