Zečević izričit: "Ne mešam se upravi Partizana"

Autor: Filip Rodic
utorak 30.04.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Stavio tačku.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Legendarni bivši funkcioner i veliki sportski radnik Žarko Zečević važi za nesporan autoritet po pitanju znanja i sposobnosti u domenu izgradnje sportskih kolektiva.

Zečević je uz Nenada Bjekovića načinio od Partizana nadmoćnije sportsko društvo od rivala. Postoje glasine da još uvek ima uticaj na odluke u upravi FK Partizan, ali ih je glasno i jasno negirao.

"Mislim da ljudi preteruju. I ne samo da preteruju, nego to nije tačno! Jesam proveo 30 godina u fudbalu i u Sportskom društvu Partizana i da ne budem lažno skroman – ostavio sam trag jer dok sam bio u FK, bili smo najjači sportski kolektiv u Srbiji, a možda i šire: prvi smo učesnici Lige šampiona iz Srbije, proveli u Evropi sedam-osam sezona uzastopno... Partizan je u to vreme imao dobar rezultat, napravili smo SC, hteli da izgradimo stadion. Napravili smo infrastrukturu kojom se klub i danas ponosi i da je nema, klub ne bi ni postojao danas. Ima pojedinaca koji poštuju minuli rad i na osnovu tih rezultata spočitavaju da je zbog toga i moj dalji uticaj bitan. Ja sam međutim 15 godina van Partizana i ne bih se složio da imam uticaj. Da sam privržen – jesam! Da me ponekad kao člana Skupštine pitaju po nešto – pitaju, ali da vučem konce ne pada mi na pamet. Jer, ako sadašnje rukovodstvo pita za savet, a ne postupi po savetu, onda bih bio ljut, bio bih protivnik tog rukovodstva, a, ne pada mi na pamet to. Mislim da sam dovoljno zreo i iskusan da se ne mešam...", rekao je Zečević za "Sportski žurnal".

Znači, naredno leto provešćete maksimalno posvećeni Olimpijskim igrama, a ne rešavanju krize u Partizanu?

"Apsolutno! Ne bih da se mešam u rukovođenje jer znam dok sam rukovodio Partizanom da nisam voleo da mi se neko meša!", naveo je Zečević, sad na funkciji potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke