Želeli smo ga na klupi Srbije, vodiće reprezentaciju Engleske?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 18.07.2024.
07:53
Izvor: Sportske.net

On je jedino veliko ime koji bi rado odmah seo na klupu vicešampiona Evrope...

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

U Engleskoj je počela potraga za selektorom posle odlaska Gareta Sautgejta. Vesti oko Klopa i Gvardiole za sada nemaju uporište u realnosti, Nemac je uzeo godinu odmora, Katalonac će sigurno biti menadžer Sitija do kraja sezone, a i ne pomišlja da preuzme Englesku na manje od godinu dana od Mundijala.

Navodno je kandidat i Ange Postekoglu menadžer Totenhema. Kada su Englezi u pitanju pojavljuju se imena Edija Haua i Grejema Potera. 

Naravno da će se svi slobodni treneri, tu je recimo Tuhel, ali kao ni Klop, ni ovaj Nemac nije zainteresovan da predvodi "Gordi Albion".

Ali, jedan njihov zemljak jeste.

Naime, engleski mediji tvrde da je Jogi Lev koji je osvojio sa Nemcima titulu prvaka sveta 2014. kontaktirao savez preko menadžera i da je veoma raspoložen za novi posao. On je otišao posle Mundijala sa nemačke klupe, od tada nije radio. Dugo je sedeo na klupi "Elfa", više od 15 godina, ima prilično ograničeno iskustvo rada u klubovima, počeo je u Štutgartu, kratko radio u Turskoj.

Dovođen je u vezu sa klupom Srbije, ali nikada nije došlo do konkretnih pregovora, Dragan Stojković je posle poziva da podnese ostavku ipak preživeo neuspeh za EURO. Istini za volju treneri poput Leva su preskupi za naše prilike.

Za Engleze nisu, pa ako ga najstariji fudbalski savez na svetu želi, "Jogi" je spreman. 

Inače, Engleska prvi meč posle razočaranja u berlinskom finalu igra za manje od osam nedelja protiv Republike Irske, a u tom duelu početkom septembra bi tim trebalo da predvodi trener mlade reprezentacije Li Karlsli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke