TSC umalo prokockao 3:0, promašeni penal skupo koštao Pančevce!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.02.2024.
20:32
Izvor: Sportske.net

Uz penal, domaći propustili još nekoliko odličnih prilika.

Screenshot/TV Arena sport
Screenshot/TV Arena sport

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a nastavili su sa pobedama u drugom delu sezone. 

Večeras su kao gosti savladali Železničar u Pančevu sa 3:2 i dodatno se učvrstili na trećem mestu na tabeli sa 46 bodova, devet manje od drugoplasirane Crvene zvezde koju će dočekati u sledećem kolu. Železničar je ostao pretposlednji sa 19 bodova.

Već posle nepuna četiri minuta igre, gosti iz Bačke Topole su uspeli da povedu. Posle saradnje sa Milošem Pantovićem, mrežu golmana Mijatovića je zatresao levokrilni napadač Aleksandar Ćirković - 0:1.

Samo petnaest minuta kasnije, prednost TSC-a je udvostručena. Ovoga puta je Stanioć odlično centrirao sa leve strane na ivicu peterca, odakle Aleksa Pejić iz dva pokušaja uspeva da savlada Mijatovića za 0:2, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo je bilo znatno zanimljivije.

Kapiten TSC-a Nemanja Petrović je u 53. minutu oborio Strahinju Jovanovića i za sudiju nije bilo dileme - penal za ekipu Železničara.

Dario Grgić je izveo šut sa bele tačke, ali je golman Veljko Ilić prozreo njegovu nameru i odbranio taj šut. Usledio je novi korner i nova prilika za Železničar, kada je Obradović šutirao glavom, a Ilić jop jendom izvanredno intervenisao.

Već u 56. minutu odlična akcija domaćih, Romanić se našao u šansi, ali Veljko Ilić po treći put u razmaku od samo par minuta izvanredno interveniše!

I, kako to obično biva, kad se ne iskoriste velike prilike, to protivnik ubrzo kazni. A u Pančevu se to dogodilo već u 59. minutu, kada je Ćirković iskosa sa leve strane pored Balaža uspeo da naše prostor za udarac, a onda da sa 11-12 metara pogodi levi ugao gola domaćih - 0:3! Drugi gol Aleksandra Ćirkovića na ovoj utakmici.

Ali, nisu odustajali Pančevci, koji samo dva minuta kasnije konačno uspevaju da savladaju Veljka Ilića. Bio je to još jedan lep gol, a postigao ga je Strahinja Jovanović koji je na ivici kaznenog prostora zahvatio poluvolej i poslao neodbranjiv udarac u desni ugao Ilićevog gola - 1:3.

Taj gol je dao nadu domaćima da možda mogu ovaj meč da učine rezultatski zanimljivijim, a to se i dogodilo u 89. minutu, kada je Kahvić, samo par minuta pošto je zamenio Grgića, pogodio za konačnih 2:3.

U samom finišu su domaći čak imali i priliku za izjednačenje, ali je TSC sačuvao tri boda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke