Zemunci traže proveru utakmice BASK - OFK Beograd: ''Da li se poštenje isplati?''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.03.2023.
17:59
Izvor: Sportske.net

''Ne možemo da ostanemo slepi pored očiju i gluvi pored ušiju'', poručuju iz Zemuna.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Borba za vrh tabele u Srpskoj ligi Beograd postaje sve zanimljivija. Zvezdara je trenutno prva sa 35 bodova, Zemun je drugi sa 33, a na treće mesto probio se OFK Beograd, koji je ove zime silno pojačan na svim nivoima, kako bi se što pre vratio u Prvu ligu Srbije.

Međutim, posle utakmica 17. kola odigranog proteklog vikenda, Fudbalski klub Zemun oglasio se zvaničnim saopštenjem u kom izražava sumnje u regularnost utakmice BASK - OFK Beograd (1:2) i traži od nadležnih da se ''provere sve činjenice'' u vezi sa pomenutoim utakmicom.

''Postavljamo otvoreno pitanje kako fudbalskim organima, tako i medijima i svim ljudima u fudbalu: da li se poštenje isplati? Imamo saznanja da je na poluvremenu utakmice BASK – OFK Beograd u sudijsku svlačionicu ušao predstavnik domaćeg tima i skrenuo pažnju sudijama da 'vode računa oko kartona', jer je u pitanju 'prijateljska utakmica'.

Ako će OFK Beograd igrati prijateljske utakmice u prvenstvu, ako će vršiti pritisak na sudije, onda postavljamo pitanje koja je svrha igranja fudbala i šta mi, ostale ekipe iz lige, treba da radimo? Da se sklanjamo? Kome? Prošle sezone je bio sličan scenario sa Radničkim (Novi Beograd), a ove se sprema i već se odvija novi sa OFK u glavnoj ulozi.

Cela fudbalska javnost zna da su oni viđeni za viši rang i da će imati 14 prijateljskih utakmica i jednu prvenstvenu, 13. maja u Zemunu. Ne možemo da ostanemo slepi pored očiju i gluvi pored ušiju, već apelujemo na sve disciplinske organe, sudijsku organizaciju pod patronatom Fudbalskog saveza Beograda, da provere sve činjenice u vezi sa pomenutom utakmicom BASK – OFK Beograd.

Pozivamo i posmatrače na sve utakmice Zemuna do kraja sezone, da se uvere kako se naši protivnici bore protiv nas. I treba da se bore, to je fudbalski i sportski, jer igraju protiv velikog kluba, ali isto tako neka pogledaju kako se 'protivnici' OFK Beograda 'bore' na njihovim utakmicama. Svi znaju šta se dešava, a niko ne sme da progovori. Javno se vrši urušavanje fudbala godinama unazad, a prošla i ova sezona u Srpskoj ligi Beograd su kulminacija svega'', navodi se u saopštenju Fudbalskog kluba Zemun.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke