Zimske čarolije na ''Čika Dači'' - Pazarci u Kragujevcu kao TSC u Humskoj, Ljajić i Suma dotukli domaćina!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.11.2023.
14:57
Izvor: Sportske.net

Dominacija Novog Pazara u Kragujevcu.

Irfan Ličina/FK Novi Pazar
Irfan Ličina/FK Novi Pazar

Povezane vesti

Dan posle Partizanove, danas je okončana i serija pobeda kragujevačkog Radničkog. I to na sličan način.

Poput TSC-a koji je juče deklasirao crno-bele u Humskoj, danas je takođe sa 4:0 Novi Pazar kao gost savladao ekipu kragujevačkog Radničkog na ''Čika Dači'' u još jednom od derbija 16. kola Superlige Srbije.

Dva poluvremena komšijskog derbija odigrana u različitim uslovima za igru. Tokom prvog poluvremena nije bilo većih problema, ali je po izlasku iz svlačionice na startu drugog dela igre fudbalere dve ekipe dočekao teren natopljen snegom.

U svemu tome bolje se snašla gostujuća ekipa koja je zasluženo trijumfovala i sada su Pazarci na četvrtom mestu sa 23 boda, a Radnički je ostao na 18 bodova i pao je na deveto mesto na tabeli.

Prvu veliku priliku za Radnički imao je Stefan Čolović u devetom minutu. Vidosavljević je povukao loptu kroz sredinu, učio Čolovića na levoj strani, on je šutirao sa oko 12 metara, ali nije bio precizan.

Kazna za taj promašaj usledila je samo pet minuta kasnije. Sise je na dvadesetak metara od gola Radničkog uspeo da pored dvojice igrača Radničkog prosledi loptu za Ljajića koji sa leve strane centrira u kazneni prostor, gde je Obradović odlično reagovao i poslao loptu u mrežu - 0:1.

U pomenutom duelu sa Siseom povredio se vezista Radničkog Luka Zorić i dok je Feđa Dudić pripremao Aleksića da uđe umesto njega, Pazarci su stigli i do drugog gola. Sve se dogodilo u 17. minutu, kada je Karaklajić sa desne strane poslao loptu u peterac, gde je opet sjajno reagovao Obradović i pored Simovića i golmana Pajovića pogodio mrežu za 0:2.

Finiš prvog poluvremena je protekao u znaku Radničkog, izveli su Kragujevčani nekoliko obećavajućih akcija, ali je izostajao završni udarac.

Irfan Ličina/FK Novi Pazar

Ali, mnogo sreće su imali domaći u poslednjim sekundama prvog dela igre, kada je Ljajić kroz sredinu lepo proigrao Sumu, ovaj je bio oči u oči sa Pajovićem, ali je sa oko 12-13 metara poslao loptu preko gola! Sve je mogao da reši nekadašnji vezista Partizana.

Što je propustio tada, Suma je nadoknadio na isteku 61. minuta, kada je iskoristio još jednu majstorsku asistenciju Ljajića, opet je umakao pažnji sporih defanzivaca Radničkog i ovoga puta je preciznim udarcem po zemlji, iskosa sa leve strane savladao Pajovića - 0:3.

Tri minuta kasnije velika prilika i za Ljajića, probio je po levoj strani, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

I Ljajić je svoj promašaj nadoknadio nešto kasnije. Igrao se 82. minut meča, teren je već potpuno bio prekriven snegom koji je sve jače padao, ali to nije smetalo Ademu Ljajiću koji je istrčao kontru od centra terena, indisponirani Entoni nije uspeo da ga isprati i iskusni vezista je rutinski realizovao taj napad za konačnih 0:4!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke