Zlatne lopte FSS i za Lukića, Živkovića i Maksimovića

Autor: Ivan Cvetković
petak 18.10.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

​U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora na kojoj je doneto nekoliko važnih odluka.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Jedna od njih jeste i dodela "Zlatnih lopti" trojici reprezentativaca Srbije koji su nedavno upisali po 50 nastupa, u pitanju je Saša Lukić (52), Andrija Živković (51) i Nemanja Maksimović (50), dok će "Dijamantsku loptu" za više od 75 nastupa za nacionalni tim ranijom odlukom dobiti Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

Takođe, od ranije je poznato da će "Zlatnu loptu" dobiti i Nikola Milenković, Nemanja Gudelj i Filip Kostić za više od 50 nastupa za "Orlove".

Istovremeno, doneta je odluka da se "Zlatna lopta" dodeli i fudbalerkama Srbije koje su odigrale preko 50 utakmica u dresu državnog tima, a u ovu grupu su od skoro ušle Dina Blagojević, Jovana Damnjanović, Tijana Filipović i Alegra Poljak. 

Na prvom narednom okupljanju, specijalno priznanje UEFA i FSS za 100 nastupa u dresu A reprezentacije pripašće jednoj od najiskusnijih igračica i dvostrukoj osvajačici Zlatne lopte FSS Violeti Slović.

Uz to, selektoru ženske reprezentacije Srbije produžen je ugovor do 30. juna 2025. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke