''Zlatni'' tim jugoistočne Evrope? Četvorica iz Partizana, dvojica iz Zvezde, Borjana nema ni u ''bronzanom''?!

Autor: Darko Mitrović
petak 24.12.2021.
16:31
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv izbor, ima iznenađenja.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Kraj je godine, biraju se najbolji u svim oblastima, a ono što je novost za ovdašnju fudbalsku javnost jeste skauting platforma ''Comparisonator'', koja na osnovu 100 različitih parametara bira najbolje igrače na različitim pozicijama, kao i idealne sastave.

''Jedinstvena izviđačka studija će se sastojati od 15 poglavlja, svako poglavlje će biti analizirano u 2 dela. U prvoj analizi biće određeni najbolji igrači regiona na svakoj poziciji; zlatnih, srebrnih i bronzanih 11 će biti formirani u skladu sa tim. U drugoj analizi, performanse 5 najboljih igrača na svakoj poziciji biće odabrane i objavljene u 3 različite kategorije'', navodi se na njihovom sajtu.

Ono što je ovoga puta privuklo našu pažnju, jeste njihov izbor idealnog tima jugoistočne Evrope, čiji značajan deo čine i fudbaleri Partizana i Crvene zvezde. Izabran je prvi, drugi i treći idealni tim, odnosno zlatni, srebrni i bronzani.

U onom najboljem, ''zlatnom'', nalaze se čak četvorica Partizanovih fudbalera: Igor Vujačić, Miloš Jojić, Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš. Kada su u pitanju Zvezdini fudbaleri, mesto u ovom timu imaju Gelor Kanga i Aleksandar Katai. Zanimljivo, u ostatku tima nema nijednog predstavnika zagrebačkog Dinama.

Tih ''zlatnih'' 11 izgleda ovako, u formaciji 4-2-3-1: Marko Malenica (Osijek) - Gergo Lovrenšic (Hajduk Split), Igor Vujačić (Partizan), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Petar Bockaj (Osijek) - Gelor Kanga (Crvena zvezda), Milos Jojić (Partizan) - Robert Murić (Rijeka), Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Kvinsi Menig (Partizan) - Rikardo Gomeš (Partizan).

U ''srebrnom'' timu su četvorica Zvezdinih igrača - Dragović, Rodić, Ben i Ivanić, a Natho iz Partizana. Mesto u ''bronzanom'' timu našlo se za Milana Gajića iz Crvene zvezde i Mihajla Banjca iz TSC-a, a neočekivano je da ni tu nema Zvezdinog kapitena Milana Borjana. Od golmana su u odnosu na njega prednost dobili pomenuti Malenica iz Osijeka u zlatnom, pa Livaković iz Dinama u srebrnom i Adam iz Kopra u bronzanom timu.

Kompletne postave možete da pogledate u prilogu.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Friday, 24.12.2021
17:16

Katai je najbolji igrač naše lige a Jojić je najkorisniji jer daje golove, namešta golove kao na tacni, igra sve pozicije u veznom redu, pa čak i Zdjelara menja fantastično. Ko to ne vidi, bolje da ne prati ovaj sport.