''Zmajevi'' hvale sjajne Kragujevčane, ali su im uočili i mane

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.04.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Veruju da ono što su propustili protiv Partizana mogu da nadoknade protiv Radničkog.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Danas i sutra igra se poslednje kolo preliminarnog dela sezone u Superligi Srbije, posle čega će osam najboljih ekipa u plej-of, a preostalih osam u plej-aut zonu.

Ekipa Voždovca je izgubila šanse za plasman u plej-of, ali je u dve utakmice protiv Partizana prethodnih dana pokazala da je u usponu forme i ostao je utisak da su ''zmajevi'' mogli mnogo više protiv crno-belih, pogotovo u prvenstvenom meču na svom terenu.

U ponedeljak im od 20 časova u goste dolazi ekipa kragujevačkog Radničkog 1923 koja čitavog proleća oduševljava svojim igrama i koja je od ekipe koja se bori za opstanak postala tim koji se na dva fronta bori za plasman na evropsku scenu.

Ukupno devet pobeda u poslednjih 11 mečeva su Kragujevčani uspeli da ostvare, a njihove igre hvali i mladi trener Voždovca Nikola Mitić.

''Pripremamo se za ovaj meč kao za svaki drugi, sa maksimalnim fokusom i posvećenošću. Kragujevac je u fenomenalnoj formi, igraju jako intenzivan fudbal i mislim da su posle TSC-a sigurno jedna od najintenzivnijih ekipa u ligi. 

Odlični su u tranziciji, to im je glavna karakteristika, a pored toga i izuzetna atmosfera i energija za koju idu pohvale na račun tima, stručnog štaba i čitavog kluba'', rekao je Mitić.

Bez obzira na na formu rivala, ''zmajevi'' veruju da mogu do pobede i da su pronašli mane Kragujevčana koje će pokušati da iskoriste.

''Plasirali su se u polufinale Kupa, konkurent su za Evropu i sigurno će nam biti veliki izazov. Međutim, naš je cilj da ih nadigramo i da iskoristimo sve mane u igri koje smo kroz analizu uočili. 

Dva puta u sedam dana bili smo u egalu sa Partizanom, radili smo dosta dobrih stvari, naročito u drugom poluvremenu na oba meča i ako ponovimo te dobre elemente možemo u ponedeljak da pobedimo'', zaključio je Mitić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke