Zna li se Partizanova startna postava za Ivanjicu? ''Bonus'' najveća dilema!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.07.2022.
21:28
Izvor: Sportske.net

Trener Stolica će imati još nekoliko dana da izabere najbolju opciju.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pripreme su završene, narednog vikenda počinje nova sezona u domaćem šampionatu, a Partizan će u prvom kolu gostovati povratniku u elitno društvo, ekipi Javor Matisa u Ivanjici.

Tokom priprema se ekipa značajno promenila u odnosu na proteklu sezonu, veliki broj igrača je otišao iz Humske, pojačanja polako pristižu, ali sastav još uvek nije kompletiran, na šta je u više navrata ukazivao novi šef struke Ilija Stolica.

Tokom sledeće nedelje se očekuje dolazak još par igrača, nije tajna da Partizan pokušava da dovede Miloša Pantovića iz Voždovca i Maksima Do Kouta iz Sošoa, ali teško je očekivati da bi oni mogli da budu starteri već u prvom kolu, ukoliko uopšte dođe do nekog od ova dva transfera.

Zato će Stolica za meč u Ivanjici morati da se fokusira na trenutno raspoložive snage, među kojima ima i nekoliko povređenih igrača (Vujačić, Pantić, Zdjelar, Jović...), što mu dodatno sužava izbor i otežava posao.

Vremena za eksperimentisanje nema, jer je prošla sezona pokazala da se svaki izgubljeni bod skupo plaća ako crno-beli žele da i naredne sezone ravnopravno pariraju Zvezdi u borbi za titulu.

Ako se osvrnemo na pripremne mečeve koje je Partizan igrao u Sloveniji i sinoć protiv Fenerbahčea u Gracu, utisak je da se novi tim polako nazire, ali da je najveća dilema koga će novi trener Partizana koristiti kao bonus igrača.

Krilni igrač Nemanja Jović još uvek se vodi kao ''bonus'', on će svakako biti jedna od potencijalnih opcija, ali s obzirom na njegove probleme sa povredom, Stolica će morati da izabere nekog drugog za duel sa Ivanjičanima.

Možda bi to mogao da bude ofanzivni vezista Mihajlo Petković koji je igrao i sinoć u drugom poluvremenu meča sa Fenerbahčeom i ostavio je ponajbolji utisak od mladih igrača.

U konkurenciji su i Samed Baždar i Marko Milovanović, ali oni će teško dobiti prednost u odnosu na najboljeg strelca iz prethodne sezone, Rikarda Gomeša. Potencijalno rešenje za bonus igrača je i omladinski reprezentativac, štoper Mihajlo Ilić, ali on zbog obaveza u reprezentaciji nije bio na pripremama sa ekipom u Sloveniji. Takođe, na pripremama su bili i krilni napadač Vanja Vlahović i desni bek Mateja Stašević, ali za sada su male šanse da neko od njih dvojice bude prvi izbor za ''bonusa'' u Ivanjici.

Dakle, tipujemo na Mihajla Petkovića i u tom slučaju bi sastav Partizana narednog vikenda protiv Javor Matisa mogao da izgleda ovako:

Stevanović - Filipović, Marković, Šehović, Urošević - Fejsa - Natho, Andrade, Petković, Menig - Rikardo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke