Znate li od kada čekamo na goleadu u derbiju? Krajnje je vreme...

Autor: Darko Mitrović
petak 17.09.2021.
12:54
Izvor: Sportske.net

Kad ako ne sad?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan ove sezone odlično napreduju na evropskoj sceni, sinoć su pobedama započeli grupnu fazu takmičenja, a trijumfe ređaju i u Superligi gde Partizan za sada ima maksimalan učinak, a Zvezda je samo u prvom kolu remizirala sa Vojvodinom, pa otuda razlika od dva boda u korist crno-belih pred 165. večiti derbi koji se igra u nedelju od 18 časova u Humskoj.

I jedni i drugi imaju veliki ofanzivni potencijal, Partizan to i pokazuje iz meča u meč i u ovom trenutku je ubedljivo najefikasniji u Superligi sa 25 golova iz sedam mečeva, dok je Zvezda u prvih sedam kola ukupno 13 puta tresla mreže rivala.

Na jednoj strani Rikardo, Menig, Lazar Marković, Jović, Natho... na drugoj Rišairo Živković, Dioni, Katai, Ivanić, Pavkov, Ben, mada je nastup poslednje dvojice upitan - odlično igraju i jedni i drugi i vreme je da se navijačima oduže i jednom efikasnom partijom u derbiju.

U poslednjih deset međusobnih susreta Zvezde i Partizana, samo na jednoj utakmici postignuto je više od dva gola, i to pre dve i po godine, kada je Zvezda na ''Marakani'' slavila sa 2:1. U ostalim mečevima od tih poslednjih deset, četiri puta je postignuto po dva gola, najčešće je bilo 1:1, četiri puta je pao po jedan gol, a jedna utakmica završena je bez golova.

Razumljivo je da su u derbijima igrači pod posebnim psihološkim pritiskom, da se vode žestoke borbe za svaku loptu, dosta je taktičkih zadataka koje treba odraditi, pa otuda i slabija efikasnost, ali ako postoji neki meč u kom bi mogli da budu i za nijansu rasterećeniji, onda je to ovaj. Jer, u Evropi su već ostvarili zapažene rezultate, imaju priliku da ih dodatno poboljšaju, a na domaćoj sceni ima još dosta da se igra do proleća i bez obzira na ishod meča, šampionska trka neće biti rešena u nedelju. U najkraćem, i crno i crveno-beli imaće priliku da u nedelju uživaju u igri, a brzo ćemo dobiti odgovor da li je to očekivanje iluzorno kao i uoči nekih prethodnih mečeva.

Za kraj, podsetićemo se i jednog efikasnog derbija iz devedesetih, u četvrtfinalu Kupa 1994, kada je u Humskoj rezultat bio 3:3.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke