Znoj, krv i golovi za Srbiju, Mitrović približava Mundijal "orlovima"!

Autor: Ivan Cvetković
subota 04.09.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Marakana u jednom trenutku strepela, ali Piksijevi puleni nisu razočarali.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije ostvarila je u Beogradu pobedu nad Luksemburgom od 4:1 u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Brzo su puleni Dragana Stojkovića preuzelli terensku incijativu, prvi je zapretio Tadić neuspešnim lobom, nakon njega je Mitrović gađao glavom i pogodio daleko od leve stative Luksemburžana.

Ono pravo usledilo je u 22. minutu nakon sjajne timske akcije.

Posle kombinacije Kostića i Milinković-Savića, fudbaler Lacija je proigrao Aleksandra Mitrovića kojem nije bilo teško da savlada nemoćnog Morisa.

Gosti su zabeležili svoj prvi udarac tek sredinom prvog dela meča, mada Rajković nije imao razloga da interveniše. Na drugoj strani, Srbija je ponovo mogla do gola kada je Tadić uposlio Mitrovića čiji je udarac glavom Moris ovoga puta lako odbranio.

Raspoloženi napadač Fulama bio je neumoljiv i u 35. minutu, sjajna akcija po levoj strani i centaršut Kostića je doneo novi gol za "orlove" i lepu prednost pred odlazak na odmor.

Odmah na početku drugog dela meča Luksemburg je zapretio, ali su naši defanzivci uspeli da otklone opasnost, nakon čega je usledio nešto mirniji period utakmice.

Kostić je mogao da iskoristi grešku rivala kada je gađao u golmana, a kazna je usledila u 77. minutu kada je Olivije Til snažnim udarcem na ivici kaznenog prostora uneo nemir među "orlovima".

A onda, velika greška Morisa pet minuta kasnije, veliku grešku odbrane gostiju iskoristio je Radonjić koji je asistirao Mitroviću nakon čega je lopta ušla u gol posle odbitka od Šanoa.

Tom prilikom, srpski napadač je zadobio rasekotinu ispod oka, pa je umesto njega morao da uđe Jović. Na kraju meča Radonjić je propustio neverovatnu priliku, gađao je daleko preko gola. Luksemburg je završio meč sa igračem manje u finišu meča pošto je Rodrigeš dobio drugi žuti karton. Konačan rezultat postavio je Nikola Milenković nakon centaršuta Kostića.

Srbija je večerašnjom pobedom zasela na prvo mesto grupe A sa 10 bodova koliko ima i Portugal, s tim što "orlovi" imaju bolju gol-razliku, odnosno više postignutih golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke