Žreb za Ligu nacija - poznati mogući protivnici Srbije!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.11.2021.
16:00
Izvor: Sportske.net

Polovinom decembra saznaćemo imena rivala.

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Fudbalsku reprezentaciju Srbije, nakon plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru, 16. decembra očekuje žreb za B Ligu nacija, a sudeći prema formi izabranika Dragana Stojkovića Piksija ne bi trebalo da bude velikih problema.

Srbija će se i u trećem ciklusu, drugi put, takmičiti u B diviziji. Uoči žreba, izvesno je da će srpski tim u treći šešir, zajedno sa Izraelom, Rumunijom i Republikom Irskom.

Prvi šešir: Ukrajina, Švedska, BiH, Island.

Drugi šešir: Finska, Norveška, Škotska, Rusija.

Treći šešir: Izrael, Rumunija, Srbija, Republika Irska.

Četvrti šešir: Slovenija, Crna Gora, Albanija, Jermenija.

Takmičenje će u uslovima zgusnutog kalendara biti odigrano u svega dva meseca – junu i septembru. Počeće 2. juna, prvi ciklus imaće četiri, drugi dva kola.

Najavljene su i manje korekcije u sistemu takmičenja Lige nacija. Zemlje učesnice biće raspoređene u tri divizije, A, B, C, po 16 timova. Poslednja, D divizija, brojaće svega sedam reprezentacija, smeštenih u dve grupe, od četiri i tri ekipe.

Pobednici grupa u A diviziji, kao i ranije, igraće u junu 2023. doigravanje za pobednika Lige nacija. Ostali pobednici grupa napredovaće u višu diviziju. Poslednjeplasirane ekipe u divizijama A i B ispašće u niži rang. Fenjeraši iz grupa C divizije igraće baraž za opstanak, iz kojeg će dve selekcije u najnižu takmičarsku grupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke