Zvanično, Čukarički doveo pojačanja iz Partizana i Voždovca!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.06.2021.
12:16
Izvor: Sportske.net, FK Čukarički

''Brđani'' obavili dva veoma važna posla.

FK Cukaricki
FK Cukaricki

Povezane vesti

Ekipa Čukaričkog od danas je jača za dvojicu mladih igrača, Nikolu Čolića koji je došao iz Partizana i Aleksu Jankovića, dosadašnjeg fudbalera Voždovca.

I jedan i drugi su ofanzivni vezisti, a sa ''Brđanima'' su potpisali ugovore na četiri godine, do juna 2025.

Veliko zadovoljstvo zbog ova dva transfera izrazio je direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

''Što se Čukaričkog tiče, sa dolascima Jankovića i Čolića prelazni rok je gotov. Šta smo hteli da dovedemo, to smo i učinili. Obojica momaka su pokazala veliku želju da obuku dres našeg kluba. Čolić igra na sve tri pozicije gore, bočno, prednje i zadnjeg veznog, Janković i Kempbel su bočni igrači, ranije je na mesto levog beka došao i Roganović. Sad se čekaju još samo odlasci iz kluba'', izjavio je Matijašević za klupski sajt Čukaričkog.

Nikola Čolić je u prvi tim Partizana ušao u vreme kada je na klupi crno-belih bio Savo Milošević, ali se kod Aleksandra Stanojevića nije nametnuo, uz to je prošle sezone odbio da ode na pozajmicu. Sada se i definitivno rastao sa crno-belima.

''Dugo je već postojala priča oko Čukaričkog, na kraju je i realizovan dolazak. Želeo bih najpre da se zahvalim Upravi kluba i šefu na ukazanom poverenju. Na meni je da sada radim, da se trudim na treninzima i da opravdam očekivanja. Nisam prvi igrač koji je iz Partizana došao na Banovo brdo, bilo je i odlazaka u suprotnom pravcu. Čukarički će igrati na tri fronta, nadam se da ćemo što dalje dogurati u Evropi i da će klub najmanje ponoviti rezultate iz prošle godine'', izjavio je Čolić.

I 21-godišnji Aleksa Janković je bio u Partizanu, ali u mlađim kategorijama, dok je seniorsku karijeru počeo da gradu i Voždovcu.

''Čukarički je pokazao interesovanje da me dovede, tako da nisam mnogo razmišljao kad je stigao poziv. Na meni je da pokažem ljudima koji su me angažovali da nisu pogrešili. Čekaju nas pripreme i kontrolne utakmice, ubrzo i obaveze u evropskim takmičenjima. Nadam se da će Čukarički ponovo izboriti plasman na međunarodnu scenu i da ćemo u Kupu dogurati što dalje, zašto da i ne osvojimo trofej'', izjavio je Janković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke