Zvanično - Posle Zvezde - Voša!

Autor: Milovan Longinov
sreda 13.01.2021.
14:06
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.com

Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično je predstavio Veljka Simića, potvrđeno je na sajtu kluba.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dojučerašnji igrač Crvene zvezde potpisao je ugovor sa Starom damom do i biće veliko pojačanje za tim Nenada Lalatovića u nastavku sezone.  Veljko Simić je potpisao ugovor na dve i po godine, odnosno do juna 2023. godine.

Na konferenciji za medije prisustvovali su predsednik Vojvodine Dragoljub Samarddžić, sportski direktor Milan Kosanović i novi član Stare dame, Veljko Simić.

Ovaj 25-godišnjak rođen je u Lazarevcu 17. februara 1995. godine, ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, ali je do šanse u prvom timu došao zaobilaznim putem.

Srpski fudbal je privremeno napustio još 2013. godine kada je prešao u švajcarski Bazel. Kasnije je išao na pozajmice u slovenački Domžale i švajcarski Vintertur, iz kog se vratio u Srbiju, u Zemun u zimu 2018. godine. Član Crvene zvezde bio je od leta 2018. do ove zime, kada je zadužio dres novosadske Stare dame.

Predsednik Samardžić poželeo je  dobrodošlicu novom članu ekipe.

"Danas smo na temi koju najviše volite, to je prelazni rok. Mi u klubu smo zadovoljni kako ja ovaj proces kod nas krenuo. Danas je pred nama naš novi igrač Veljko Simić. Ne bih o njemu ja mnogo pričao, on je o sebi lepe priče ispričao igrajući fudbal. Želeo bih samo da mu poželim dobrodošlicu da ga pozdravim u ime svih nas, da se u našem gradu i klubu oseća kao kod kuće i da što pre počnemo zajedno da se radujemo", rekao je predsednik Samardžić, prenosi sajt kluba.

Sportski direktor Milan Kosanović istakao je  značaj Simićevog transfera.

"Veljko Simić je dobro poznat domaćoj javnosti, igrač dokazanih kvaliteta. Trudili smo se da prvo pojačanje u ovom prelaznom roku baš bude on, da pokažemo u kom pravcu razmišlja buduća Vojvodina. Veljko je igrač sjajnih motoričkih spospbonosti, izražnih kvaliteta, sigurno da će pomoći našem timu. U razgovoru sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji ga je želeo u svom timu, zajedno smo došli do zaključka da nam je neophodan i uradili smo sve što je do nas. Ispostavilo se da je Simić prva zvezda ovog prelaznog Vojvodine. Pred njime je dokazivanje, a ja mu želim da kroz igre u Vojvodini ponovo zasluži poziv reprezentacije, pošto je bio oslonoac u svim mlađim kategorijama. Mislim da će u budućnosti igrama u Vojvodini pokazati da mu je ponovo mesto u reprezentaciji i da će samim tim biti naše veliko pojačanje. Što se tiče njegovih daljih aktivnosti, on će obaviti prvi trening sa ekipom, sutra putuje sa nama na pripreme u Tursku", istakao je sportski direktor Milan Kosanović.

Veljko Simić takođe nije krio oduševljenje nakon potpisa za Vojvodinu.

"Dobar dan svima, želeo bih najpre da se zahvalim na toploj dobrodošlici. Velika mi je čast što sam postao novi član Vojvodine. Uzbuđen sam zbog novog izazova u karijeri. Od danas sam maksimalno posvećen da pomognem Vojvodini u ostvarenju svih zajedničkih ciljeva", rekao je Simić.

Neizbežno je bilo i pitanje o direktnom dolasku iz Crvene zvezde u Vojvodinu, a sportski direktor Kosanović je otkrio koliko je bila presudna njegova želja da zaigra za Staru damu.

"Veljko je igrač koji se odrekao određenih primanja koja je imao u Zvezdi da bi došao u Vojvodinu, da bi kroz svoje igre napravio dobar iskorak. Samim tim je pokazao koliko ceni Vojvodinu, jer mnogi se ne bi odrekli svega što je on da bi došao u Vojvodinu", istakao je Kosanović.

Simić je dodao da je ovo veliki korak u njegovoj karijeri.

"Ne slažem se da je dolazak u Vojvodinu korak unazad u mojoj karijeri. Vojvodina je jedan od naših najvećih klubova, sa bogatom istorijom. Smatram da je ovo odlična prilika za mene i dobra odskočna daska za dalje", istakao je Simić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke