Zvanično - Povratak ''Markecovog'' brata u Superligu: ''Partizan je mene želeo, Lazar je krenuo sa mnom''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.02.2021.
18:27
Izvor: Sportske.net, Beta

Na današnjoj promociji otkrio i zanimljiv detalj s početka karijere.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbalski klub Radnički iz Niša predstavio je danas Filipa Markovića kao novo pojačanje.

"Vraćam se u srpski fudbal posle skoro 10 godina. Iza mene je lep period u inostranim ligama. Čvrsto sam odlučio da se vratim i evo me u Nišu. Na moju odluku da dodjem u Radnički najviše je uticalo to što sam se brzo uverio u profesionalizam ljudi koji vode ovaj klub. Lako smo našli zajednički jezik, a čuo sam i sve najbolje o treneru Vladimiru Gaćinoviću i radujem se saradnji sa njim", rekao je Marković na predstavljanju.

Marković ima 28 godina, ponikao je u Partizanu, a potom je bio igrač Benfike, Majorke, Muskrona, Lansa i Šlonska.

Stariji je brat Lazara Markovića, koji je član Partizana i dugogodišnji reprezentativac Srbije.

"Imam veliko iskustvo i nadam se da će ono značiti ekipi. Želim da Radničkom pomognem da ostvari cilj i da ponovo igra na evropskoj sceni. Pričao sam i sa bratom pre nego što sam došao ovde. On mi je takodje rekao sve najbolje o klubu i ljudima koji ga vode, Ivici Tončevu i Dejanu Propadalu, tako da je i taj razgovor dodatno uticao na mene da se odlučim za Radnički.

Brat i ja nikada nismo igrali jedan protiv drugog, sada smo dobili priliku za to i radujem se unapred tom susretu. Interesantno je i da je Partizan mene kao mladog igrača skautirao i želeo u svom timu, a da je Lazar krenuo sa mnom jer majka nije želela da se razdvajamo. Tako su krenule naše fudbalske karijere. Nadam se da ću se što pre uklopiti u tim, čeka nas teška polusezona i verujem da ćemo biti na potrebnom nivou", kazao je Filip Marković.

Priliku da debituje imaće već u subotu, kada će Radnički od 15.00 gostovati Metalcu u Gronjem Milanovcu u 20. kolu Super lige Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke