Zvanično - Rosić napustio Vošu, zamena je reprezentativac Luksemburga!

Autor: Milovan Longinov
sreda 31.01.2024.
09:14
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Potvrđeno je.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Reprezentativac Luksemburga Seid Кorać četvrto je pojačanje Vojvodine u zimskom prelaznom roku, potvrđeno je na sajtu kluba.

U pitanju je 22-godišnji štoper, rođen u Luksemburgu, ali poseduje i srpski pasoš, a koji u Vojvodinu stiže iz švedskog prvoligaša Degerforsa.

On je fudbalske korake započeo u Luksemburgu, u Rodenžeu, iz kog je leta 2020. prešao u akademiju nemačkog Nirnberga. Posle godinu dana u Nemačkoj, preselio se u danski Esbjerg, a potom je leta 2022. otišao na pozajmicu u kiparski Akritas.

Dansku je napustio prošle zime kada se preselio u dosadašnji tim Degefors, za koji je odigrao 29 mečeva uz jedan postignut gol. Takođe, on je nastupao za sve mlađe selekcije Luksemburga, dok je za A reprezentaciju odigrao četiri utakmice.

"Veoma mi je drago što sam došao u ovako veliki klub. Siguran sam da ćemo biti uspešni i da ćemo osvojiti mnogo trofeja. Generalno pratim srpski fudbal, pratio sam Super ligu, ali i Vojvodinu letos protiv APOEL-a. Poznajem pojedine igrače, znam kako su im tekle karijere i srećan sam što ćemo deliti svlačionicu. Raduje me što ću odmah početi da treniram sa njima i nadam se da ću se što pre prilagoditi, a onda da počnemo i zajedno da pobeđujemo za Vojvodinu", izjavio je Кorać.

On smatra da će mu bogato inostrano iskustvo olakšati period adaptacije na "Кarađorđu".

"Stekao sam veliko iskustvo u Švedskoj, odigrao sam dosta utakmica, zadovoljan sam kako sam igrao, iako nismo bili uspešni. Sada sam ovde, maksimalno fokusiran na Vojvodinu", zaključio je Seid Кorać.

Pre Seida Кoraća, Vojvodinu su ove zime pojačali Dragan Rosić, Vukan Savićević i Njagoš Petrović.

Inače, Кorać dolazi kao zamena za Lazara Rosića, sa kojim je Vojvodina sporazumno raskinula ugovor nakon šest meseci, a svom dosadašnjem štoperu želi mnogo sreće u nastavku karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke