Zvanično - Vojvodina se pozdravila sa Zukićem: ''Do sledećeg viđenja, Zuka''

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.07.2024.
19:18
Izvor: Sportske.net

Najmlađi kapiten u istoriji kluba okreće novu stranicu u svojoj karijeri.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kako smo i najavili pre nekoliko dana, kapiten Vojvodine Dejan Zukić nastavlja karijeru u austrijskom Volfsbergeru.

To je danas i zvanično potvrđeno iz novosadskog superligaša, a Zukić je sa Austrijancima potpisao ugovor na tri godine.

Na klupskom sajtu su naglasili da je Zukić za Vojvodinu odigrao 197 utakmica i najmlađi je igrač koji je premašio 100 nastupa za novosadsku ''staru damu'', a na ''Transfermarktu'' je navedeno da je ovaj transfer vredan 900.000 evra.

''Došao je taj trenutak da se rastanem sa svojim voljenim klubom u kom sam odrastao, stasao i postao i igrač, ali i čovek. Vojvodina je od mene napravila i čoveka i igrača i zato želim da se zahvalim svim svojim saigračima i trenerima koji su mi pomogli da postanem ovo što sam danas. Emocije su mi pomešane, jer ja Vošu volim i ta ljubav ne može da se opiše tek tako lako. 

Želim da se zahvalim i direktoru omladinske škole Dušku Grujiću, koji je tada, uz tadašnjeg trenera Nikolu Kovačevića, insistirao na mom dolasku u klub. Ali i koji me je ispratio i koji mi je uvek davao savete i kada me nije išlo, a bio je uz mene i u lepim trenucima. 

Takođe, želim da se zahvalim upravi kluba na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem, jer od kako je on došao, oseti se drastinča promena u svakom smislu, od svlačionice, terena, tribina, samog Novog Sada, svi su se  nekako preusmerili opet ka Voši i opet poželeli da joj pruže ljubav i podršku. Mislim da zbog toga imamo i da ćemo imati sve više navijača i da je pred našom Vojvodinom, sa takvim ljudima, svetla budućnost. 

Voša mora i nastaviće da raste i verujem da joj je mesto među prve dve ekipe svake godine. Takođe, moram i da izrazim posebnu zahvalnost na tome što je rastanak bila moja odluka i što je predsednik prepoznao i osetio u potpunosti moju želju da se pokažem u inostranstvu. Klub je imao dve ponude, druga je bila iz Amerike, ali moja želja je bila da ostanem u Evropi i da se dokažem, jer sam osetio da je ovo prava fudbalska priča. 

Predsednik i klub su ostali uz mene i ja nikada neću zaboraviti kako se moja Voša ponela prema meni sada i kada sam odlazio. Svojoj ekipi i saigračima i stručnom štabu želim svu sreću protiv Ajaksa i u novoj sezoni, pratiću svaku utakmicu i kad god mi se ukaže prilika, doći ću da bodrim Vojvodinu, jer će ona za mene uvek biti moja druga kuća'', izjavio je Zukić na rastanku sa Vojvodinom, a iz kluba su mu poručili:

''Do skorog viđenja, Zuka, a ne zbogom''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke