Zvanično - "Zmaj" Jočić otišao u Kazanj i zadužio osmicu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 21.02.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Voždovac ostao bez jednog od svojih najboljih igrača.

FK Voždovac
FK Voždovac

Povezane vesti

Dosadašnji fudbaler Voždovca Bogdan Jočić potpisao je ugovor na četiri i po godine sa Rubinom iz Kazanja, saopštio je danas beogradski superligaš.

Kako je navedeno na klupskom sajtu, radi se o još jednom kapitalnom transferu za Voždovac, a Jočić se danas priključio novim saigračima na pripremama u Turskoj.

On je karijeru počeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, zatim je prešao u Veronu, a tokom leta 2022. godine potpisao je za Voždovac.

"Odluka da karijeru nastavim među 'zmajevima' i period proveden u klubu je najbolja odluka koju sam doneo, kako u fudbalskom tako i u životu van terena, zbog momaka sa kojima sam igrao. Došao sam u klub pre godinu i po dana kao igrač koji u tom trenutku nije bio na visokom nivou i uz pomoć svih napravio sam novi korak u životu i ostvario ovakav transfer. Kada god budem imao prilike vratiću se na Krov da podržim klub, jer to je zaista klub kao nijedan drugi", rekao je Jočić.

Ove sezone postigao je četiri gola i imao je sedam asistencija, a u decembru je proglašen za najboljeg igrača meseca u Super ligi. "Poslednjih šest meseci sam uživao u fudbalu kao nikada i jedva sam čekao sledeći trening i utakmicu, a to samo opisuje koliko sam se dobro osećao u Voždovcu. Na Krovu mi je sve prijalo, bilo mi je kao kod kuće i hteo bih da zahvalim svima koji su bili uz mene. Ceo stručni štab je obavio odličan posao, ovo je i njihov uspeh. Izgradili smo stil igre koji nas je odvajao od drugih i zbog koga su ljudi obraćali pažnju na nas", ocenio je 23-godišnji fudbaler.


Sportski direktor Voždovca Bojan Leontijević rekao je da je transfer došao u delikatnom trenutku, ali da je odličan posao za obe strane.

"Bez obzira na specifičnost trenutka u kome se nalazimo, klub je doneo odluku da realizuje transfer jednog od nosilaca igre našeg tima i pokaže da ima puno poverenja u ekipu, koja će se dalje boriti u izuzetno izazovnoj fazi domaćeg šampionata i za koji veruje da će biti kadar da realizuje postavljene ciljeve, bez obzira na odlaske najistaknutijih pojedinaca", naveo je on. "Bogdan je eklatantan primer onoga što Voždovac radi poslednjih godina, gde igrači koji iz određenih razloga traže oporavak svoje karijere i dolaze u situaciju da, napornim radom, verom u tim i sebe, odlaze u jake klubove visokog nivoa. Jočiću želimo svu sreću, zaslužio je sve lepo što mu se u ovom trenutku dešava", dodao je Leontijević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke