Zvanično - Zvezda predstavila napadača!

Autor: Milovan Longinov
sreda 17.07.2024.
15:14
Izvor: Sportske.net

Sada je i ozvaničeno.

David Damnjanovic / Starsport
David Damnjanovic / Starsport

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda potvrdio je danas da je novi član ekipe Vladana Milojevića - Bruno Duarte.

On je potpisao ugovor na tri godine, a zadužio je i dres sa brojem 17. Njemu je dobrodošlicu pružio najpre sportski direktor Mitar Mrkela.

"Pričali smo tokom prelaznog roka da želimo da dovedemo još jednog napadača i odlučili smo se za Bruna Duartea, dojučerašnjeg centarfora Farensea. Uspešna sezona je iza njega, postigao je 13 golova u jakom prvenstvu i biće veliko pojačanje za nas. Drugačiji je profil igrača od Endiajea, a pred nama je naporno prvenstvo sa velikim brojem utakmica i želeli smo da dovedemo i ovakav tip napadača kakav je Duarte. U Zvezdu dolaze samo spremni igrači koji mogu odmah da doprinesu rezultatima i ciljevima, a Duarte je iskusan fudbaler i gde god da je nastupao - postizao je golove, te verujem da će i u crveno-belom dresu nastaviti u tom maniru. Očekujem ga odmah na terenu, jer je prošao pripreme sa Farenseom i verujem da će kroz Superligu ući u formu i biti ono što očekujemo od njega", rekao je Mrkela, a prenosi sajt kluba.

I Bruno Duarte ne krije oduševljenje zbog dolaska u Beograd.

"Zvezda je veliki klub i srećan sam što sam došao jer je ovo u skladu s mojim ambicijama. Osećam se spremnim da igram, i želim što pre da se upoznam sa saigračima, te da počnem da postižem golove. Iza mene su dobre pripreme, i fizički sam potpuno spreman. Znam kakav stil igre gaji Zvezda, da je reč o napadačkom i agresivnom timu, koji uvek teži da postigne što veći broj golova i to mi odgovara. Poruka za navijače je da ću dati sve od sebe da kroz dobar rad, svi zajedno ostvarimo velike rezultate. Jedva čekam da zaigram", istakao je on. 

Bruno Duarte je rođen 24. marta 1996. godine u Sao Paolu, a nakon što je prošao gotovo sve juniorske selekcije lokalnog velikana, nastupao je za omladince Palmeirasa. Seniorski staž je započeo u brazilskoj Portugesi, da bi se otisnuo u Evropu i prvobitno pojačao ukrajinski Lviv. Tamo je na 33 meča postigao 10 golova i upisao dve asistencije, ali je afirmaciju stekao u Portugalu, noseći dres Vitorije Gimaraeš. 

U portugalskom prvenstvu je noseći dres Vitorije na 97 mečeva postigao 22 gola uz 10 asistencija, da bi se otisnuo u Damak, tim iz Saudijske Arabije. Vratio se ubrzo u Portugal, gde je u sezoni za nama nastupajući za Farense na 36 utakmica postigao 14 golova i upisao četiri asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke