Zvao ga Igor Štimac, a on odgovorio: "Nije mi do šale, dogovorio sam da radim na pumpi"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.12.2021.
12:00
Izvor: Sportske.net

Na kraju je, ipak, završio u Hajduku.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac BiH, Dario Damjanović, gostovao je u podkastu "Indirekt" i govorio je o svojim počecima.

Najzanimljivija priča bila je o Igoru Štimcu i pozivu koji je dobio od njega dok je nosio dres Modriče.

"Sedeo sam u kafiću s prijateljima, a tada je bila popularna fora da te ljudi zovu s lažnih brojeva i lažno se predstavljaju kao novinari. Meni je zazvonio telefon, vidio sam hrvatski broj, a s druge se strane čovek predstavio kao Igor Štimac. Bio sam iznenađen i ništa nisam povezivao. Kada me je pitao jesam li zainteresovan da dođem u Hajduk, rekao sam mu da mi nije do šale u tom trenutku, jer sam već dogovorio s ujakom da radim kod njega na pumpi", rekao je Damjanović.

Ubrzo je saznao da se zaista radi o interesovanju Hajduka.

"Rekao mi je samo da imam vremena sutra do 12 sati da dođem na Poljud ako želim da igram. Rekao sam mu da nemam kako da dođem do tada, a on je samo odgovorio da ko ima želju, nađe način. Rekao sam sve to prijateljima, a oni su se smejali i govorili da se sa mnom neko šali. Nazvao sam potom pokojnog Milana Jelića, koji je preko svojih veza saznao da je Hajduk zaista zainteresovan za mene", rekao je on.

Naravno, našao je način da ode u Split.

"Nazvao sam prijatelja iz Bosanskog Šamca i rekao mu da me vozi za Split, da će Hajduk pokriti troškove puta, a ako to ne uradi, onda ću mu ja vraćati na rate. Otišli smo i stigli na Poljud oko 11 ujutro. Štimac je stigao Mercedesom s naočarama na glavi, nikada neću zaboraviti tu scenu. Platio je momcima koji su me dovezli i odveo me u kancelariju", rekao je ovaj fudbaler.

Baš je bio nepripremljen na sve to.

"Kada sam video ugovor, pitao sam ga prvo koliko je to para, jer nisam u tom trenutku mogao napraviti konverziju iz kuna u konvertibilne marke, verovatno od te euforije i adrenalina nisam ni znao šta potpisujem. Da ne bude zabune, sve je bilo regularno. Otišao sam u Split samo s četkicom za zube, nisam imao ni kaladont. Ne želim to da krijem niti da se stidim, to je moj život i treba biti podsticaj svima koji misle da je nešto nemoguće. Bez škole fudbala sam zaigrao u velikim klubovima, Hajduku i Kajzerslauternu", kaže Damjanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke