Zvezda - 12 potpisa na ''Marakani'', ovo je ''stub prvog tima u narednim godinama''?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.07.2018.
15:45
Izvor: Beta

Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je danas u Beogradu profesionalne ugovore sa 12 igrača iz svoje omladinske škole.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ugovore su potpisala devetorica fudbalera rođenih 2001. godine: Edin Ajdinović, Luka Velikić, Marko Dedijer, Njegoš Kupusović, David Milisavljević, Mirko Milikić, Nikola Savić, Nenad Adžibaba i Borisav Burmaz.

Profesionalci su postali i trojica fudbalera rođenih 2002. godine: Miloš Pantović, Edvin Eleven i Aleksa Matić, navodi se na sajtu kluba.

Prvi trener u omladinskoj školi Nikola Jelić čestitao je igračima potpisivanje profesionalnih ugovora i poželeo im da što pre izbore mesto u prvom timu.

"Naši dečaci su pre svega odricanjem, radom i ponašanjem došli do dana koji je san za sve koji počinju da treniraju, a to je da potpišu profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Ovaj ugovor treba da vam bude podstrek da još više i jače radite kako biste došli do cilja kojem svi stremimo, a to je igra za prvi tim", rekao je Jelić.

Trener u omladinskoj školi Bratislav Živković rekao je da klub godinama gaji strategiju dovodjenja mladih igrača iz svojih selekcija.

"Ovo je samo obaveza više i podstrek da nastavite ovim putem, a mi smo tu da vam taj put olakšamo radom i pažnjom koju ćemo vam posvetiti. Siguran sam da ćete biti stub prvog tima u narednim godinama", dodao je Živković.

Prošle sezone Nikola Puača je vodio kadete Crvene zvezde do titule, a od ove sezone biće prvi pomoćnik Bratislava Živkovića.

"Od vas očekujem da se ponašate i radite kao i do sada. U perspektivi očekujem da iskoristite šansu koja će vam biti sigurno pružena", naveo je Puača.

Kadete će ove sezone predvoditi Slavoljub Djordjević, koji možda i najbolje poznaje fudbalere koji su danas potpisali profesionalne ugovore.

"Morate da znate da je ovo ozbiljan korak ka profesionalnom sportu i ka prvom timu Crvene zvezde. Obaveza je sada mnogo veća, kako vaša tako i naša, da u radu i ponašanju podižemo lestvicu", rekao je on.

Đorđević je zahvalio klubu što se odlučio da forsira zvezdinu decu i rekao da klub "može mnogo da zaradi".

"Ta deca se od malih nogu vaspitavaju i treniraju, pravi se pobednički mentalitet, zahtevi u mladjim kategorijama kasnije se sprovode i u prvom timu i znam da samo tako klub može da se vrati na svoj put. Sigurno da ovaj klub sa ovakvom decom ima ozbiljnu budućnost", naveo je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke