Zvezda lako protiv Spartaka, sad je Partizan pod pritiskom

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 28.11.2021.
16:22
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli smanjili zaostatak za Partizanom na samo tri boda, sada na scenu stupaju crno-beli protiv Voždovca.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici 18. kola Linglong Super lige Srbije, Crvena zvezda je večeras rutinski savladala Spartak na ''Rajku Mitiću'' rezultatom 3:0, što joj je 14. pobeda u 17 odigranih mečeva.

Dejan Stanković se odlučio da na startu utakmice pruži šansu El Farduu Benu koji je odmah pokazao svoje kvalitete.

Već u devetom minutu faul sa desne strane, Ben je uputio centaršut, na pravom mestu je bio Milan Rodić koji u stilu napadača pogađa za 1:0.

Nakon tog gola fudbaleri Spartaka se nisu otvorili, igrali su onako kako su morali, a to je na kontre i daleko od toga da nisu pripretili do kraja poluvremena jer je prostora bilo u odbrani Crvene zvezde.

Ipak, Zvezda je bila ta koja je uglavnom držala konce igre u svojim rukama, ali šansi praktično i da nije bilo do kraja ovog dela igre.

Vredno pomena do kraja poluvremena jesu poluprilike Ivanića i Gajića, a na drugoj strani je dobro zapretio 18-godišnji Abraham kada je Borjan sjajnom intervencijom uspeo da spasi svoj gol.

Od početka drugog poluvremena Zvezda je krenula po drugi gol što im se isplatilo posle samo 30 sekundi. Eraković je rasčistio opasnost, odbrana Spartaka je veoma loše reagovala, a novi igrač u ekipi Dejana Stankovića, Filipo Falko je prebacio loptu do El Fardua Bena koji je pogodio za 2:0.

Zvezda bolja i u nastavku, probao je sa distance Njegoš Petrović, potom i Falko koji je uneo dosta živosti u igru crveno-belih, da bi upravo Italijan pogodio mrežu Subotičana u 62. minutu, ali je taj gol poništen jer je Ben smetao golmanu Dubljaniću, a pritom je bio u ofsajdu.

Osam minuta kasnije, mreža Spartaka se ponovo zatresla, ali ovoga puta je po proceni arbitara sve bilo regularno. Bio je to veliki nesporazum golmana Dubljanića sa Brankovićem, na kraju su se njih dvojica sudarili u kaznenom prostoru, a Ben je to iskoristio, prihvatio loptu i poslao je u praznu mrežu. U VAR sobi se proveravalo da li je Ben doprineo tom sudaru tako što je odgurnuo Brankovića, ali na kraju je odlučeno da se gol prizna i Zvezda je povela sa 3:0.

Mogla je Zvezda i do ubedljivije pobede, veliku priliku nije iskoristio Ivanić par minuta kasnije, pokušao je i Petrović sa distance, ali ostalo je do kraja 3:0 za aktuelnog šampiona.

U poslednjim sekundama meča, Marčić je posle kornera i loše reakcije Borjana mogao da ublaži poraz gostiju, ali je loptu poslao pored desne stative.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke