"Šamarčina" Baharovoj Zvezdi, Voždovac briljirao i pokazao da to nije za LŠ!

Autor: Mladen Heleta
subota 26.08.2023.
20:59
Izvor: Sportske.net

Maestralna partija "zmajeva".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Večeras se na stadionu Voždovca desilo verovatno najveće iznenađenje u našem fudbalu u poslednjih šest godina, baš tamo gde je Zvezda poslednji put ostala bez domaće titule. Voždovac je pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2, naneo joj prvi poraz otkako je preuzeo izraelski trener Barak Bahar, ogolio  sve njene mane  i pokazao joj da nema tim, a pre svega defanzivni red, dostojan nadmetanja u Ligi šampiona.

Koliko je ovo veliko iznenađenje, možda najbolje govori podatak da je Voždovac prekinuo seriju od 15 uzastopnih poraza od Crvene zvezde.

Mladi tim Voždovca, koji je na teren poslao trener Marko Savić, presingom je "razbio" Zvezdinu igru, surovo kažnjavao kikseve štoperskog trija i zasluženo slavio. O Zvezdi su u poslednjih mesec dana pisani hvalospevi, ali izgleda da u ovoj ekipi baš i nije sve idealno kako je izgledalo. I sigurno da nije, kada je dozvolila sebi ovo što joj se večeras dogodilo.

Strelci za domaće bili su Burmaz u 5, Nešković u 44. i Teodorović u 61. minutu. Golove za goste dali su rezervisti Rodić u 74. i Kanga u 91. minutu iz penala.

Zvezda je sa 12 bodova pala na drugo mesto na tabeli, ima bod manje od lidera TSC-a, dok je Voždovac trenutno treći sa devet bodova.

Domaćin je šokantno poveo već u petom minutu. I to kako!

Presing Voždovca na zadnju liniju Crvene zvezde urodio je plodom, Degenek je napravio užasan kiks, a lopta je na pas Đuričića stigla do Borisava Burmaza, koji je fantastičnim udarcem levom nogom pogodio pod samu prečku, iza nemoćnog Glazera.

Burmaz je inače Zvezdino dete, a šampion Srbije prvi put gubi otkako na njegovoj klupi sedi Barak Bahar.

Potom se borba na "krovu" rasplamsala, a Voždovac nije ustuknuo. 

Uzdrmana Zvezda je prvi put zapretila u 14. minutu, kada je posle udarca Stamenića sa distance, lopta "fijuknula" tik pored stative.

Samo dva minuta kasnije je još jedan Zvezdin đak mogao da se proslavi protiv matičnog kluba. Jovčić je bio u veoma dobroj poziciji, solidno je tukao, ali mu je Glazer ušao u šut i spasio šampiona Srbije.

Olajinka je u 18. minutu spustio loptu Bukariju u šesnaestercu Voždovca, a Bukari je šutirao neposredno iznad protivničkog gola. Nije to bilo uopšte loše, ali ipak suviše iskosa je bio reprezentativac Gane u ovoj situaciji.

Voždovac se nije povukao, odlično je stajao na terenu i iz tranzicije unosio nemir u poljuljanu Zvezdinu odbranu, koja je u prvih pola sata ispoljila niz slabosti. 

U finišu pritisak gostiju, koji su najbliži pogotku bili u 38. minutu. Kangva je centrirao sa leve strane, Olajinka gađao glavom sa šest metara i pogodio prečku.

U 42. minutu viđen je neverovatan promašaj Lučića. Kraso je kao na tacni proigrao mladog napadača Zvezde, a ovaj je sa svega nekoliko metara promašio čist zicer.

U sledećem napadu je stigla surova kazna. Nešković je u solo-prodoru "izlomio" Mijailovića, ušao u kazneni prostor i sa 15 metara poslao pravi "projektil" u mrežu Glazera, za 2:0.

Barak Bahar je morao da menja na poluvremenu. U igru su ušli Gelor Kanga i Milan Rodić umesto Kingsa Kangve i Miloša Degeneka.

Zvezda je svim silama krenula ka golu Voždovca, Kraso je imao lepu priliku u 52. minutu, Kanga još bolju u 55, ali nisu bili precizni.

I onda pravo niotkuda frapantnih 3:0 u 61. minutu. Ponovo je presing Voždovca kumovao golu, izvršio ga je Teodorović na nonšalantnom kapitenu crveno-belih Dragoviću i naterao ga na kardinalnu grešku. Izašao je potom Teodorović sam pred Glazera i rutinski ga matirao za neverovatno vođstvo "zmajeva"

U 74. minutu nada za Zvezdu. Kanga je centrirao iz kornera, a najbolji u skoku bio je Rodić, koji je glavom pogodio za 3:1.

Zvezda je u 90. minutu izborila penal, Đurđević je tom prilikom dobio crveni karton, a Kanga je minut kasnije smanjio na 3:2.

Sudija Ostraćanin je produžio meč za osam minuta, nadoknada je trajala čitavih 11, Zvezda je napadala sa svih strana, ali se Voždovac herojski odbranio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke