Zvezda aktivira klauzulu, odlazi ''promašena investicija''

Autor: Darko Mitrović
petak 12.11.2021.
19:39
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Izgleda da većih problema po tom pitanju neće biti.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Polako se bliži kraj prvog dela sezone, samim tim i početak zimskog prelaznog roka, a ono što se sa velikom verovatnoćom može očekivati u Crvenoj zvezdi je rastanak sa Akselom Bakajokom.

Dvadesettrogodišnji krilni fudbaler je u januaru stigao iz Intera na ''Marakanu'' kao ''bombastično'' pojačanje, ali ta očekivanja nije opravdao u ovih nepunih godinu dana.

To se pogotovo odnosi na tekuću sezonu, u kojoj je upisao tek četiri nastupa i ukupno odigrao svega 116 minuta, bez postignutog gola, ili asistencije.

Sada je potpuno u drugom planu, pa bi bilo veliko iznenađenje ukoliko i na proleće ostane u Zvezdi, pogotovo ako se ima u vidu klauzula iz ugovora koja bi trebalo da značajno olakša rastanak Bakajoka i crveno-belih.

Naime, kako je danas preneo ''Žurnal'', iako je Bakajoko sa Zvezdom potpisao ugovor do juna 2024. godine, postoji klauzula da klub može da se posle 12 meseci izjasni da li želi da nastavi saradnju sa ovim igračem.

Dakle, tih 12 meseci ističe na zimu, pa ukoliko crveno-beli ne budu imali bilo kakvih dugovanja prema Bakajoku u tom periodu (navodno zarađuje 12.000 evra mesečno), neće biti problema i da se taj ugovor okonča već za par meseci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke