Zvezda bez pobede, prštalo na sve strane, kao da se igralo za ulazak u Ligu šampiona!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.07.2021.
22:29
Izvor: Sportske.net

Prisustvo navijača, među kojima je bilo i dosta Zvezdinih, samo je upotpunilo ovaj utisak.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U poslednjoj pripremnoj utakmici na pripremama u Austriji, Crvena zvezda je na Merkur Areni u Gracu remizirala sa domaćim Šturmom rezultatom 1:1.

Meč su obeležili debitantski nastupi Zvezdinih pojačanja, Dragovića i Dionija, ali i velika borba i pregršt prilika na obe strane.

Domaći su pripretili već u trećem minutu preko Janšera koji nije iskoristio odličan centaršut sa leve strane i višak slobodnog prostora u šesnaestercu Zvezde.

Odgovor crveno-belih, i to mnogo konkretniji dogodio se u 11. minutu. Ivanić je oduzeo loptu domaćima, Ben je sve to odlično ispratio, umakao pažnji defanzivaca Šturma i na asistenciju Ivanića obišao golmana, a onda i poslao loptu u mrežu.

Sedamnaest minuta kasnije slična situacija na polovini Šturma, opet Ivanić osvaja loptu, pa je šalje ka Kaitaiju koji se drublingom oslobodnio protivničkog igrača, ali onda i neprecizno šutirao preko gola.

Kako se bližio kraj poluvremena, Šturm je postajao sve opasniji, pretili su Ljubić, Janšer, a pogotovo Kuen na kraju poluvremena kada je volej-udarcem posle centaršuta sa desne strane poslao loptu pored gola. Ostalo je 1:0 za Zvezdu posle prvog dela igre.

Velika borba i u nastavku meča. Igrao se 49. minut meča, Babić je izgubio loptu, a Sanogo napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru. Janšer je izveo najstrožu kaznu, ali Milan Borjan zaustavlja njegov udarac!

Samo minut kasnije nova šansa za Janšera, imao je previše prostora, ali je još jednom loše šutirao, ovoga puta lopta završava pored stative.

Zvezda uzvraća u 54. minutu preko Krstovića koji se našao u prilici posle dodavanja Kataija, ali je i on poput Janšera na drugoj strani pogodio spoljni deo mreže.

Krstović je još jednom pripretio nekoliko minuta kasnije, kada je ponovo šutirao pored gola, ali najbolju priliku u drugom poluvremenu Zvezda je imala u 63. minutu. Aleksandar Katai je prodirao po levoj strani, potom idealno centrirao za Bena koji zahvata loptu glavom, ali ona pogađa stativu. I Krstović je, zajedno sa Benom skočio na tu loptu, pa je možda i zasmetao iskusnijem saigraču, u svakom slučaju Zvezda je propustila sjajnu priliku da uveća prednost.

Tek što je Borjana zamenio Popović na golu, Sanogo je u 82. minutu skrivio i drugi jedanaesterac u ovom meču. Ovoga puta, Kiteišvili je bio precizan i Šturm je stigao do izjednačenja - 1:1.

Samo pet minuta kasnije odlična akcija Zvezde po ulasku novog napadača Dionija. Zvezda je imala kontru tri na dva, Krstović je silovito krenuo, potom prosledio loptu za Falka na levoj strani, ovaj je bio oči u oči sa golmanom, ali nije uspeo da ga savlada, Marić je odbranio!

Ali, šta tek reći za Marićevu odbranu u nadoknadi vremena, kada je još jedno Zvezdino pojačanje, Stanić poslao pravi projektil pod prečku sa dvadesetak metara. Izgledalo je da će to biti fantastičan pogodak, ali je Marić uspeo da čudesnom intervencijom spreči Zvezdinu pobedu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke