Zvezda bez trunke sreće ovog leta u Evropi, Srnić tragičar, Monako odneo bodove!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.09.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Košmarno veče, pre svih za Slavoljuba Srnića.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici prvog kola grupne faze Lige Evrope, Crvena zvezda je večeras pred nešto više od 40.000 gledalaca poražena od Monaka sa 1:0, ali je po opštoj oceni zaslužila mnogo bolji rezultat.

Zvezda je dobro počela utakmicu, pokušavala je da brzim prodorima, pre svega preko Bukarima što ranije izvrši pritisak pred golom Nibela, ali se dugo čekala neka ozbiljnija prilika pred golom gostiju.

Na drugoj strani, Zvezda je imala sreće u 16. minutu kada je Kamara ušao u kazneni prostor Zvezde, imao je otvoren prostor, ali je loše šutirao i velika prilika za Monako je propala.

Nedugo zatim pripretio je i Fofana sa distance kada je Borjan boksovao loptu i izbio u polje.

Kako se blićio finiš poluvremena Zvezda je preuzela kontrolu, a najbolju priliku je posle odlične kontre propustio Osman Bukari. Kanga ga je sa sredine terena sjajno proigrao, Bukari je imao otvoren put, ali je iskosa sa desne strane pogodio golmana Nibela u nogu!

Poluvreme je obeležio sukob Kange i Bukarija prilikom odlaska u svlačionicu, umalo je došlo do fizičkog obračuna, ali su se petnaestak minuta kasnije zagrljeni vratili na teren.

U nastavku je odbrana Monaka tek bila na velikim iskušenjima, ali je Nibek ostao nesavladiv za Zvezdine napadače.

Tek što je Ben ušao u igru umesto Pešića u 54. minutu, Zvezda je počela da vrši snažan protisak pred golom gostiju. Samo par minuta kasnije Bukari je sa desne strane vratio loptu Kangi u sredinu, a Gabonac je snažno šutirao sa oko 25 metara i pogodio prečku! Nibel je pritom zakačio loptu, pa je Zvezda potzom imala i korner posle kog je i Katai opasno pripretio. Zvezda je nastavila sa napadima, u 60. minutu crveno-beli su iznudili slobodan udarac na levoj strani u visiki kaznenog prostora. Katai je šutirao direktno u gol, Nibel je na gol liniji uspeo da izbije loptu, Ben je pokušao da je iz peterca ugura u mrežu, ali je za trenutak zakasnio i ''Kneževi'' su se ponovo spasili.

U 71. minutu posle još jednog slobodnog udarca koji je sada izveo Ben, Kataiju se otvorio prostor na dvadesetak metara od gola, šutirao je, ali lopta odlazi iznad prečke.

I kada je izgledalo da je Zvezda mnogo bliža golu, Monako je izveo munjevitu akciju, Dijata je sa desne strane centrirao, a Srnić u kaznenom prostoru obara Golovina i sudija Osmers nije imao dilemu - penal za Monako!


Odgovornost je preuzeo Embolo, samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru umesto Ben Jedera. Precizno je izveo penal i Monako je poveo sa 1:0.

U samom finišu meča sudija Osmers je dosudio još jedan penal zbog starta Dragovića nad Embolom, ali je posle intervencije iz VAR sobe taj penal poništen.

Zvezda je u nadoknadi vremena imala još jednu veliku priliku preko Milunovića, ali je po ko zna koji put golman Nibel izašao kao pobednik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke