Zvezda - Biće velika gužva na poziciji štopera, neko mora da ode?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.12.2022.
11:51
Izvor: Sportske.net

Šta Zvezda dobija, a šta bi mogla da izgubi Spajićevim dolaskom?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je na pragu prvog zimskog pojačanja, a kako sada stvari stoje, to će biti iskusni štoper Uroš Spajić.

On će u februaru napuniti 30 godina, a bez kluba je od letos kada se rastao sa turskom Kasimpašom. Ovo će biti njegov povratak u Zvezdu posle devet i po godina, kada je u transferu vrednom milion i po evra prešao u Tuluz.

Spajić je i naš dugogodišnji reprezentativac, igrač njegovog iskustva svakako će značiti srpskom šampionu, bez obzira na pauzu od nekoliko meseci, ali postavlja se pitanje da li bi neko morao da ode da bi se smanjila sada već velika ''gužva'' na štoperskim pozicijama u Zvezdi.

Podsetimo, tokom jeseni su se na tim pozicijama uglavnom menjali Dragović kao najstandardniji, zatim Milunović i Eraković koji je povremeno prebacivan i na poziciju desnog beka.

Osim njih, tu je još jedan iskusni štoper, Radovan Pankov, ali svoju šansu čekaju i još dvojica talentovanih defanzivaca 18-godišnji Stefan Leković i godinu dana stariji Andrej Đurić. Doduše, Đurić će do kraja sezone biti na pozajmici u Domžalama, gde je ove sezone na 15 mečeva postigao jedan gol, ali od leta bi trebalo očekivati da se i on priključi prvom timu crveno-belih.

Leković je u prvom delu sezone upisao već tri nastupa u Super ligi, a zatim je prekomandovan u omladince kako bi pomogao Zvezdi u omladinskoj Ligi šampiona.

Ipak, posle zimskih priprema bi trebalo očekivati da i on krene stopama Erakovića koji je kao veoma mlad dobio ozbiljniju šansu u prvom timu i sada je već ''A'' reprezentativac i igrač od čijeg narednog transfera Zvezda očekuje veliku zaradu.

Dakle, ako bi Spajić zaista došao u Zvezdu, crveno-beli bi na proleće imali čak šestoricu štopera, plus Đurića na pozajmici.

Svakako previše za deo sezone u kom će Zvezda imati samo obaveze na domaćoj sceni, pa je za očekivati da bi neko već ove zime mogao da napusti ''Marakanu''.

Italijanski mediji uveliko pišu o interesovanju Dejana Stankovića i Sampdorije za Aleksandra Dragovića, pitanje je da li Zvezda želi da se odrekne usluga svog najboljeg štopera, pa je možda veća verovatnoća da Eraković ode u slučaju da na ''Marakanu'' stigne primamljiva višemilionska ponuda.

Milunović jeste bio standardan jesenas, ali pitanje je da li bi i njegova pozicija bila sigurna posle Spajićevog dolaska, a utisak je i da su sve manje šanse da se Pankov u ovako jakoj konkurenciji ponovo nametne.

U svakom slučaju biće zanimljivo videti kako će Zvezda rasteretiti štopersku liniju tokom zime.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke