Zvezda će imati preko 100 igrača pod ugovorom, budžet sve veći, najavljena dugogodišnja vladavina!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.05.2021.
22:26
Izvor: Blic

Sve konkretnije poruke stižu sa 'Marakane''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Sezona je još uvek u toku, ali u Zvezdi se uveliko radi na pojačanjima i čini se da su tri spektakularna pojačanja već na pragu ''Marakane''.

Pisali smo i ranije danas, osim Dragovića i Prijovića, Zvezda polako privodi kraju pregovore i sa Aleksandrom Kolarovim, pa bi sa ta tri potpisa već obavila najveći deo posla uoči novog ciklusa kvalifikacija za Ligu šampiona.

O Zvezdinim planovima je u opširnom intervjuu za ''Blic'' govorio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, koji je najavio dugogodišnju vladavinu crveno-belih, koja je osvojila četiri šampionske titule u nizu i tu nema nameru da stane.

''Crvena zvezda će nastaviti da pokušava da dobrim skautingom dođe do kvalitetnih igrača kojima ističu ugovori. Mi se sada spremamo da dovedemo tri zvučna pojačanja bez obeštećenja, a spremni smo da damo dobre plate. Ja sam bio igrač, znam koliko je važna harmonija. Ne možemo mi ni da dovedemo nekog skupog igrača, damo mu visoku platu, a da poremetimo međuljudske odnose. Veliki je ego kod svih sportista, to je normalno, pokušavamo neki balans da držimo. Ima mnogo naših igrača koji neto zarađuju od 400.000 do 600.000 evra godišnje, što je za naše prilike izuzetno veliko. Nije mi žao, to su momci koji su zaslužili, koji su se izborili za vraćanje Zvezde na mapu, ja sam ponosan na njih'', izjavio je Terzić i naglasio:

''Crvena zvezda je napravila jedan ozbiljan sistem i mislim i ubeđen sam da ćemo još dugo vladati sportskom scenom Srbije i regiona''.

A u prilog tome i najava da će uskoro Zvezda imati i preko 100 igrača pod ugovorom!

''Imamo preko 50 igrača pod ugovorom u prvom timu, filijali Grafičaru, tu je i omladinska škola. Svi igrači koji napune 15 godina dobijaju stipendijske ugovore, ali već sa 16 godina najboljima dajemo profi ugovor. Doći će vreme kad ćemo imati preko 100 igrača pod ugovorom i to su normalne stvari, ne želimo da nam neko dete izmakne. Izuzetno sam zadovoljan igračkim kadrom, ali moramo još bolje'', poručuje Terzić.

Da bi se sve to ostvarilo, neophodan je još veći godišnji budžet nego do sada.

''Naša je obaveza da podižemo budžet na mnogo viši nivo. Zvezda mora da osposobi sebe da pravi sve više i više novca. Mi za sada imamo oko 30 miliona evra, ako hoćemo da pravimo rezultate na koje će biti ponosna zvezdaška javnost, mi moramo da trošimo 40 ili 50 miliona da bismo bili konkurentni'', otkriva Terzić i uverava da Zvezda od sponzorstava ima sigurnih šest miliona godišnje.

''Naša struktura prihoda je jasna, imamo četiri miliona od 'Gasporma', 1,2 od Telekoma, uz 800.000 evra raznih manjih sponzorstava dolazimo do šest miliona. To je sigurno, sve ostalo je varijabilno, ali je Zvezda sebe osposobila da pravi između 30 i 40 miliona godišnje'', konstatovao je Terzić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke