Zvezda će imati svog Lukakua!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 16.07.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Kakav je tip igrača nova akvizicija crveno-belih Bruno Duarte?

EPA-EFE/LUIS FORRA
EPA-EFE/LUIS FORRA

Povezane vesti

Brazilski napadač Bruno Duarte uskoro će i zvanično postati novi fudbaler Crvene zvezde.

Šampion Srbije platio je obeštećenje od 2.000.000 evra za njegov transfer iz portugalskog Fairensea.

A, šta bi navijače crveno-belh mogli da očekuju od 28-godišnjeg centarfora u razgovoru za "Sportski žurnal" otkriva bivši fudbaler Predrag Jokanović, koji decenijama radi u Portugaliji.

"Dovoljno je videti da je Bruno igrao za Sao Paolo i Palmeiras, najveće ekipe iz Brazila, pa zaključiti da je školovan fudbaler. Duarte je visok 185 centimetara, ali na terenu deluje da ima najmanje 1,90. Mnogo je korpulentan, narodski rečeno „baš ga ima“. Za postojeću visinu i težinu kreće se odlično. U šesnaestercu je mnogo opasniji nego van", započinje Jokanović.  

On je Duartea uporedio sa belgijskim centarforom Romeluom Lukakuom.

"Podseća na Romelua Lukakua. Mada je reprezentativac Belgije mnogo fizički jači. Slično igraju u polju, zagrade se, navuku centarhalfove i potom odigraju pas dalje i nastavljaju kretnju ulaskom u kazneni prostor. Bruno je veliki radnik u fazi odbrane i napada, što je mnogo važno u današnjem fudbalu", analizira Duartea Jokanović.

Ima Duarte veliko iskustvo iz portugalske lige jer je pre Fairensea dugo igrao za Vitoriju Gimaraeš.

"Duarte nije postizao često golove u Gimaraešu. Sjajna je stvar i dobar signal da je za Farenese, klub kojem je prvi cilj opstanak, prošle sezone bio strelac 14 puta. U Portugaliji kad neko da preko deset golova može se smatrati uspehom, jer se ovde igra mnogo snažno. Mada je Bruna kolega Milojević video u Saudijskoj Arabiji dok je trenirao Al Ahli, a Brazilac igrao za Damak, nije ga hteo samo zbog poslednje sezone u Portugaliji", jasan je Jokanović, koji je za kraj prognozirao Duarteov golgeterski učinak u narednoj sezoni.

"Bruno garancija za 15 golova", završio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke