Zvezda dala pet, priznata joj samo dva gola za četvrtu duplu krunu u nizu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2024.
22:19
Izvor: Sportske.net

Vojvodina svoje prilike nije iskoristila, Zvezda je to umela da kazni.

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su dominaciju i u Kupu Srbije.

Pred punim tribinama lozničkog ''Lagatora'', večeras su crveno-beli stigli do četvrtog uzastopnog trofeja u ovom takmičenju, ujedno i četvrte duple krune u nizu i ukupno do 28. pehara nacionalnog kupa u klupskoj istoriji.

Oni su u finalu savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 2:1, uz još tri poništena gola.

Od samog početka gledali smo zanimljiv i sadržajan fudbal. Prva je pripretila Zvezda u prvom minutu kada je Ivanić pobegao po levoj strani, ali je zaustavljen u kaznenom prostoru. Dva minuta kasnije Seri je sa leve strane poslao idealnu loptu za Vukanovića koji je ušao u kazneni prostor, ali je Glazer na vreme istrčao i odbranio njegov šut.

Od tog trenutka počinje snažan pritisak Crvene zvezde koja je maltene iz minuta u minut počela da stvara prilike preko Ivanića, Stamenića, Endiaja, Bukarija... sve do 14. minuta kada je Bukari sa oko 14 metara propustio najbolju priliku od početka meča.

Usledio je zatim nešto mirniji period igre, a Vojvodina je do vođstva mogla u 34. minutu kada mladi Ivanović sa ivice peterca šalje loptu zamalo pored gola.

Ova prilika za Novosađane kao da je trgla Zvezdine fudbalere koji ponovo preuzimaju inicijativu i već u 37. minutu Mirko Ivanić postiže vodeći pogodak. Stamenić je najpre dobro centrirao sa desne strane za Endiaja koji je glavom spustio loptu za Ivanića, a vezista crveno-belih iz okreta sa oko šest metara šalje loptu iza leđa golmana Carevića - 1:0.

Malo je nedostajalo da Zvezda pred kraj poluvremena duplira prednost posle lepe akcije Ivanića, Rodića i Endiaja, ali je gol napadača crveno-belih poništen zbog ofsajda posle višeminutne provere u VAR sobi.

Početak drugog poluvremena obeležio je incident kada su navijači Crvene zvezde ubacili na teren ogromne količine rolni papira, uz poneku baklju a nešto od toga je pogodilo u glavu golmana Vojvodine Lazara Carevića kome se par minuta ukazivala pomoć.

Srećom, brzo je stao na noge, prošao je bez ozbiljnijih posledica, a redari su imali pune ruke posla da što pre očiste teren, kao i sam gol, kako bi utakmica mogka nesmetano da se nastavi.

Međutim, ubrzo je usledio novi prekid kada je u kaznenom prostoru Vojvodine došlo do žestokog sudara Spajića i Carevića, pa je i jednom i drugom ukazivana pomoć, s tim da je Spajić lošije prošao u tom duelu. Srećom, i on se brzo vratio na teren.

Tek što je meč nastavljen, Savićević je u 58. minutu uputio dobar udarac sa dvadesetak metara, Glazer je odbio loptu uz pomoć saigračla otklonio opasnost.

Nepuna četiri minuta kasnije najbolja akcija Zvezde od početka drugog poluvremena i gol Bukarija, ali ni taj gol nije priznat, jer je Endiaj bio u ofsajdu prilikom šuta koji je Hvang prethodno uputio. U nastavku akcije Endiaj je uposlio Bukarija koji je sa nekih 14 metara pogodio mrežu, ali opet ništa od gola za Zvezdu.

Međutim, nije Vojvodina dugo izdržala. U 66. minutu meča Hvang je odlično izveo korner sa leve strane, lopta je preskočila Rodića i došla do Uroša Spajića koji je samo desetak minuta od nokdauna u kom se nalazio, udarcem glavom savladao Carevića i Zvezda je povela sa 2:0.

Malo je nedostajalo da Novosađani uzvrate četiri minuta kasnije kada je Đorđević probio po levoj strani, lopta je došla do Zukića koji je odlično uposlio Radulovića, a krilni napadač Vojvodine sa nekih 6-7 metara šalje loptu preko gola. 

Morala je Vojvodina da krene na sve ili ništa, pa je dva minuta kasnije pokušao i Lazarević iskosa sa desne strane, ali je iznudio samo korner.

Ipak, ulasci Kataija i Kange su uneli novu energiju i kreaciju u igru Crvene zvezde, što je došlo do izražaja u 82. minutu. Katai je započeo akciju, nastavio Ivanić koji sa leve strane asistira Endiaju, a ovaj pogađa mrežu.

Međutim, umesto 3:0 za Zvezdu, to je bio Zvezdin TREĆI PONIŠTENI GOL u ovom meču! Opet se dugo proveravalo u VAR sobi, a ofsajd je razlog što ni drugi Endiajev gol nije priznat.

Izgledalo je da će rezultat više neće menjati do kraja, ali je Vukanović u osmom minutu nadoknade postigao lep gol sa oko 14 metara i bar nakratko vratio nadu Novosađanima - 2:1.

Ali, nije ostalo mnogo vremena do kraja da bi Vojvodina eventualno stigla i do drugog gola. Zvezda je zadržala gol prednosti i zasluženo slavi novi trofej u Kupu Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke