Zvezda "digla ruke" od fudbala u Monaku, "kneževi" radili šta su hteli!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 22.10.2024.
20:43
Izvor: Sportske.net

Drugo poluvreme bilo je poprilično bolno za crveno-bele koji su meč završili sa igračem manje.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti


Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su sa ubedljivih 5:1 od Monaka u meču trećeg kola Lige šampiona.

Crveno-beli su odigrali sasvim dobro prvo poluvreme, možda mogli i da nam odmor odu sa vođstvom od 2:1 da je sudija Tobijas Štiler na poziv VAR sobe otišao da pogleda situaciju i 43. minuta kada je kapiten Monaka Zakarija posle kornera nagazio Zvezdinog Olajinku u svom šesnaestercu. 

Umesto toga, domaćin je u finišu prvog dela došao do drugog gola preko Brila Emboloa, a sve u nastavku bilo je bolno za šampiona Srbije.

Na kaju, Monako je postigao četiri, a mogao još nekoliko golova... A Zvezda mč završila sa igračem manje, jer je Vladan Milojević iskoristio svih pet izmena u trenutku kada je desetak minuta pre kraja Olajinka morao van terena zbog povrede.

Izveo je trener Crvene zvezde Vladan Milojević atipičnu postavu sa dvojicom klasičnih napadača Endiajeom i Duarteom, ali je već posle šest minuta morao da odustane od te ideje, jer se Brazilac povredio, a umesto njega u igru ušao Dalsio.

Bio je domaćin bolji rival u prvih dvadesetak minuta utakmice, mogli do gola već u četvrtom minutu kada je u izglednoj prilici bio Ben Segir, ali je Ilićeva mreža mirovala sve do 21. minuta.


Tada je ogroman defanzivni propust načinio SIlas koji je "zaspao" i nije napraivo ofsajd zamku, a Takumi Minaimino posle asistencije Singa ostao potpuno sam ispred Ilića i matirao da za vođstvo Monaka.

Od tog trenutka Zvezda je delovala dosta bolje. Gosti su izjednačili u 27. minutu kada je Elšnik posla dubinski pas prema Endiajeu, štoper Monaka Singo loše reagovao, a Šerif "lažnjakom" naterao Kerera da ga faulira za najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo upravo Šerif i snažnim udarcem po sredini izjednačio na 1:1.


Bilo je izuzetno burno u finišu prvog dela. Igrao se 43. minut kada Zvezdi nije dosuđen još jedan očigledan penal. Elšnik je izveo korner, a kapiten domaćih Zakarija nagazio na zglob Olajinki. Sudiji Štileru stigao je poziv iz VAR sobe, ali je on odbio da pogleda spornu situaciju i promeni odluku.


To je Monako iskoristio i u poslednjim trenucima prvog dela ponovo poveo. Igrao se četvrti minut nadoknade kada je napadač domaćih Bril Embolo želeo da proigra Minamina, lopta je pogodila Zvezdinog kapitena Spajića, koji je želeo da spreči proigravanje, ali se vratila pravo na nogu švajcarskog napadača, koji je zatresao mrežu Ilića.


Taj trenutak prelomio je utakmicu. Od starta drugog poluvremena igrao je samo Monako i s vremena na vreme tresao mrežu crveno-belih.

Treći gol za domaće postigao je štoper Vilfred Singo koji je poslao "projektil" u 54. minutu pravo u mrežu nemoćnog Ilića, koji je paradom samo ulepšao spektakularan pogodak.


Tri minuta kasnije "kneževi" su ponovo pogodili. Ovog puta se Bril Embolo najbolje snašao u Zvezdinom šesnaestercu, iskoristio sudar Seola i Ilića, te smestio loptu u mrežu. Ipak, oglasio se VAR i zbog igranja rukom Švajcarca poništio pogodak domaćina.


Nikakvih prepreka nije bilo da se prizna gol Monaka u 70. minutu. Tada je Takumi Minamino iskoristio klizanje iskusnog levog beka Rodića i bez ikakvih problema postigao svoj drugi pogodak na meču posle sjajne akcije domaćih.


Samo koji minut kasnije uzdrmao se i okvir gola crveno-belih nakon udarca rezerviste Golovina.

Zvezdinim problmima nije bilo kraja. Najpre se u 74. minutu na povredu požalio jedini preostali špic Šerif Endiaje, a pet minuta kasnije isto se dogodilo i sa Piterom Olajinkom, a pošto je trener gostiju Vladan Milojević već izvršio svih pet izmena, Zvezda je ostala sa desetoricom.

Maler za malerom nizao se kada je reč o šampionu Srbije. Posle Duartea, Šerifa i Olajinke, povredio se i Dalsio, pa je vezista samo "statirao" u finišu utakmice, koju je Zvezda završila sa igračem manje zbog nemogućnosti da više menja.

Nisu crveno-beli uspeli da izbegnu ni "petardu". U poslednjim trenucima utakmice Monako je postigao i peti pogodak, sjajno je šutiirao Magneš Aklijuš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke