Zvezda dočekala svoje "orliće", Terzić čestitao: "Brzo ćete biti u prvom timu!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 05.06.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor "crveno-belih" najavio je da bi neko od talentovanih kadeta Srbije mogao uskoro da debituje za prvi tim kluba sa Marakane.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Uprava Crvene zvezde dočekala je fudbalere kluba koji su nosi dres reprezentacije Srbije na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 17 godina.

"Orlići" su eliminisani u polufinalu turnira na Kipru od ekipe Portugalije i to u poslednjim trenucima meča, a Zvezda je dala čak 10 fudbalera generaciji koju je predvodio selektor Jovan Damjanović.

Članovi selekcije Srbije bili su Veljko Milosavljević, Andrija Maksimović, Vasilije Kostov, Đorđe Ranković, Viktor Stojanović, Igor Bubanja, Vuk Roganović, Aleksa Vasilić, Uroš Đorđević i Aleksa Damjanović, dok je Uroš Đorđević član Grafičara, razvojnog tima Crvene zvezde.

"Samo tako nastavite. Ponosni smo na vas i vi ste blago Crvene zvezde. Zaista ozbiljno računamo na vas u budućnosti. Pokazali ste se protiv ozbiljnih protivnika na međunarodnoj sceni i dokazali da imate kvalitet i veliki potencijal. Nekolicina vas je priključena prvom timu, neki su i debitovali, i već znaju koji su zahtevi. Od ostalih takođe mnogo očekujemo i zaista će sve samo od vas da zavisi. Dobićete šansu mnogo brže nego što je očekujete. Nastavite da budete vredni i radni i da slušate Jelića. Veoma brzo ćete preći u prvi tim", istakao je generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

"Čestitam reprezentaciji, Lazetiću i Damjanoviću, kao i svim igračima koji su učestvovali na turniru. Veliki uspeh za srpski fudbal, kao i za nas u Zvezdi, s obzirom na to da smo imali 10 reprezentativaca, uz Đorđevića iz našeg Grafičara. Mogli smo da odemo i korak dalje, ali postoje određeni problemi koje mi unutar mlađih kategorija u Srbiji moramo da rešimo. Ne sme da se dešava da padamo u završnici, te da na takav način gubimo od Češke i posle od Portugala. Treba svi da izvuku pouke iz ovoga, ali to ne menja činjenicu da je ovo veliki uspeh za srpski fudbal", rekao je direktor Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke