Zvezda dominantno i bez primljenog gola do predvorja Lige šampiona!

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.08.2022.
20:51
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli rutinski i ubedljivo i revanšu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Pjunik i u gostima rezultatom 2:0 i ukupnim 7:0 i više nego ubeljivo se plasirali u plej-of za Ligu šampiona.

Dejan Stanković je izveo očekivani sastav u odsustvu Rodića, Ivanića i Pešića, na terenu su se našli Gobeljić, Sanogo i Pavkov. 

Crveno-beli na otvaranju meča nisu mnogo žurili u napad, umrtvili su tempo i držali rivala daleko od gola. Pjunik je imao sporadične napade, ali nisu bili opasni po gol Milana Borjana.

Prvi udarac ka golu domaćeg tima imao je Katai, u 14. minutu šutirao je sa 20 metara  pored stative.

Katai je bio u centru pažnje i 15 minuta kasnije, kada je promašio penal.

Prethodno je nakon prekida, Žuninjo u skoku sa Milunovićem igrao rukom, a iz VAR  sobe su signalizirali da je situacija sumnjiva. Nakon provere snimka, sudija je pokazao na belu tačku. Katai je namestio loptu na 11 metara, ali je golman Pjunika pročitao njegovu nameru.  

Novu šansu, u 40. minutu, imao je Pavkov, koji je glavom gađao, ali je lopta otišla preko gola. 

Dva minuta kasnije, novi penal za Zvezdu, nova sporna situacija, Avađan je oborio Sanoga, ponovo je signalizirao VAR, a sudija opet pokazao na belu tačku. Ovaj put odgovornost je preuzeo Kanga, koji je bio precizan za vođstvo Zvezde. 

U drugom poluvremenu, Zvezda je igrala iskusno, bez previše trošenja energije, domaći su imali prvi opasan pokušaj u 49. minutu kada je Juričić šutirao sa 16 metara preko prečke. 

Na isteku sata igre, sve dileme oko pobednika i u drugom meču rešio je Pavkov. Gobeljić je  centrirao sa desnog goka, a Pavkov bio najviši u skoku i rutinski pogodio za 2:0.

Odmah nakon gola, Dejan Stanković je odlučio da napravi trostruku izmenu, izašli su Eraković, Katai i Bukari, ušli Stanković, Ben i Ibrahim Mustafa, a prethodno je na poluvremenu Mitrović zamenio Sanoga. 

Pjunik je pokušavao da dođe do opasne zone, a u 66. minutu Juričić je imao najbolju šansu, sa 15 metara je gađao dalji ugao, ali je Borjan intervenisao i skrenuo loptu u korner.   

Domaći su imali blažu inicijativu, ali su im crveno-beli to i prepustili i nastavili da drže rivala daleko od gola. U poslednjih 15 minuta zaigrao je i Srnić umesto Kange. 

Do kraja nije bilo promene  rezutlata ni većih uzbuđenja pa su crveno-beli ubedljivo otišli u ključnu rundu za ulazak u Ligu šampiona, gde će ih čekati Makabi Haifa. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke