Zvezda donirala novac za izgradnju Hrama Svetog Save

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.11.2017.
17:32
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Predstavnici kluba i fudbaleri Crvene zvezde posetili su u četvrtak Hram Svetog Save, a generalni direktor Zvezdan Terzić je u ime kluba uručio novčanu pomoć za izgradnju srpske svetinje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Svega nekoliko dana nakon što je delegacija FK Crvena zvezda posetila Hram Svetog Save srpska svetinja je otvorila vrata klupskom rukovodstvu i fudbalerima.

Predstavnici vicešampiona Srbije odlučili su da zajedno posete jednu od tri najveće pravoslavne svetinje na svetu, a jedan od razloga bio je donacija koju je generalni direktor Zvezdan Terzić u ime kluba uručio starešni Hrama Svetog Save.

"Veoma smo zahvalni što ste nam danas učinili veliku čast da sa našim igračima posetimo srpsku svetinju. Iz ovog Hrama crpimo snagu za najvažnije utakmice koje nam dolaze, a pre svega za susret sa Kelnom. Nas vezuje mnogo toga, srpstvo, pravoslavlje, ljubav prema Crvenoj zvezdi, kao i zajednički pokrovitelj, kompanija Gazprom, koja je pomogla izgradnju predivnog mozaika u kupoli koji smo danas imali posebnu privilegiju i da dodirnemo", rekao je Terzić.

Naredne godine Srpska pravoslavna crkva obeležava 800 godina od dobijanja autokefalnosti, a Hram Svetog Save biće centralno mesto na kojem će biti obavljeno obeležavanja ovog važnog datuma u istoriji srpskog naroda.

"Hram Svetog Save nije završen i velika nam je čast što ćemo donacijom pomoći njegovu izgradnju. Sa naše strane to je skroman prilog i nadamo se da će Hram biti uskoro završen. Ogromnu većinu vašeg bratstva čine zvezdaši i to nam daje posebnu snagu i veru da ćemo u narednoj evropskoj utakmici sa Kelnom ostvariti povoljan rezultat i da ćemo obradovati sve naše navijače", dodao je Zvezdan Terzić.

Zvezdini fudbaleri i stručni štab obišli su kriptu posvećenu Sv. Velikomučeniku knezu Lazaru, u donjem delu Hrama, koja je izgrađena pre nešto više od godinu dana. Potom su imali priliku da vide i staru kriptu, gde će biti sahranjivani srpski patrijarsi.

Sveštenici Hrama Svetog Save su u kripti održali molitvu za uspeh i blagodarnost u radu i poželeli Zvezdinim fudbalerima i stručnom štabu da narednog četvrtka na utakmici protiv Kelna nastave putem uspeha kojim su krenuli ovog leta.

Fudbaleri Crvene zvezde iskoristili su jedinstvenu priliku da se pre uklanjanja specijalnog lifta popnu do kupole na visinu od 65 metara i dodirnu velelepni mozaik kojim je ukrašena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 01.12.2017
12:30

Svetinja svetinji.

avatar
gaja
Friday, 01.12.2017
15:40

....JELI KORNER ZBOG PROŠIRENJA TERENA - AKO SE UVEDE PRAVILO KAO U HOKEJU OSTASMO BEZ KORNERA.....A POLA DIREKTOR DRUGA POLOVINA SAOPŠTENJE JE ZA TO DA SE PRIMENJUJE PO POTREBI.......

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 01.12.2017
15:59

Od mene si dobio jedan veliki minus jer bolje nisi ni zasluzio zbog tih neprikladnih reci ili fraza.