Zvezda drži sve u svojim rukama - Šta je čeka do plej-ofa?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 14.03.2022.
10:20
Izvor: Sportske.net

Još četiri koraka do pol pozicije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Remi Partizana protiv Napretka u Humskoj značio je da se Crvena zvezda po prvi put ove sezone najviše pita u Super ligi Srbije.

Pobeda u "Večitom" derbiju ekipu Dejana Stankovića približila je na -2 u odnosu na Partizan, danas će crveno-beli imati priliku da trijumfom u Gornjem Milanovcu protiv Metalca dođu do toliko željenog prvog mesta, prvi put ove sezone.

Od prvog kola i remija protiv Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić" Zvezda je konsntano "kaskala" za "večitim" rivalom. Kiksevi protiv Radnika i pet izgubljenih bodova protiv Surduličana mogli su skupo da koštaju aktuealnog prvaka, ipak serijom pobeda na "proleće" Crvena zvezda se potpuno vratila u igru za titulu i izgleda kao najozbiljniji kandidat da po peti put uzastopno bude najbolja u Srbiji.

Osim utakmice protiv Metalca, Milana Borjana i drugove očekuju još tri utakmice do plej-ofa. 

Crveno-beli će 20. marta, tri dana nakon revanš meča Lige Evrope protiv Rendžersa dočekati Kolubaru. To ne bi trebalo da bude pretežak zadatak za "zahuktalu" četu Dejana Stankovića, posebno ako znamo da je Zvezda jesenas slavila u Lazarevcu sa ubedljivih 7:1.

Najteži meč do plej-ofa crveno-bele očekuje u Nišu protiv sjajnog Radničkog. Nišlije su nedavno namuičile Zvezdu u Kupu Srbije, ali je Borjan briljirao u penal seriji, odbranio čak četiri penala i zaustavio Radnički. Ekipa Radoslava Bataka neporažena je na poslednjih pet ligaških utakmica i nalazi se na četvrtom mestu, biće i silno motivisani da "pomrse konce" Zvezdi na "Čairu".

Poslednja prepreka fudbalerima Crvene zvezde biće Radnički iz Kragujevca,  koji dolazi na "Rajko Mitić" u poslednjem kolu prvog dela prvenstva. Nenad Lalatović je podigao "uspavane" Kragujevčane i vezao nekoliko dobrih rezultata od kada je na klupi Radničkog.

Ukoliko pobedi sve utakmice do plej-ofa Crvena zvezda će imati zauzeti prvo mesto pred konačno razigravanje, a to bi joj donelo nekoliko benefita.

Prvi je da će u slučaju istog broja bodova sa Partizanom na kraju takmičenja crveno-beli biti šampioni, jer je pobednik "regularnog" dela u prednosti kada su ekipe izjednačene.

Drugi, možda i najvažniji, "Večiti" derbi u plej-ofu bi se igrao na stadionu "Rajko Mitić".

Treći benefit bila bi jedna utakmica više na domaćem terenu u plej-ofu. Zvezda bi četiri puta bila domaćin, a tri puta gost u odlučujućih sedam utakmica šampionata.

Raspored Crvene zvezde do plej-ofa:

14. 03. Metalac - Crvena zvezda

20.03. Crvena zvezda - Kolubara

02. 04. Radnički Niš - Crvena zvezda

10. 04. Crvena zvezda - Radnički Kragujevac

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke