Zvezda gazi od starta, Vojvodina prošla kao Fiorentina!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 30.07.2023.
21:53
Izvor: Sportske.net

"Prvenac" Vladimira Lučića u Zvezdinom dresu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali novosadsku Vojvodinu sa ubedljivih 5:0 u derbi meču prvog kola Super lige Srbije.

Aktuelni šampion nije imao problema sa Novosađanima, koji su na naš najveći stadion izašli u kombinovanom sastavu, a skoro 70 minuta gosti su igrali sa igračem manje, zbog crvenog kartona defanzivca Aleksandra Busnića.

Upravo je Busnić skrivio jedananesterac u 12. minutu, nakon što je u kaznenom prostoru nagazio Bukarija, a sudija Aleksandar Živković pokazao na "belu tačku". Siguran izvođač najstrože kazne bio je napadač domaćih Žan-Filip Kraso.

Nespretni i nesrećni Busnić večeras zaradio je drugi žuti karton u 23. minutu i ostavio svoj tim sa igračem manje. Ivanić je poslao sjajnu loptu ka Olajinki, napadač iz Nigerije krenuo u prodor, a Busnić ga faulirao i morao da krene put svlačionice.

Do kraja prvog dela ekipa trenera Baraka Bahara iskoristila je brojčanu prednost i to u 44. minutu kada je Kraso izveo korner, a nespretni Radomir Milosavljević poslao loptu u soptvenu mrežu.

Posle samo dva minuta igre u nastavku Čumić je lepo proigrao Bukinca, a ovaj propustio najbolju priliku za Vojvodinu večeras.

Zvezda je njegov promašaj kaznila posle samo pet minuta. Ivanić je proigrao Kangvu, a Zambijac u šesnaestercu pronašao Krasoa, koji je pogodio donji desni ugao gola Carevića.

Ulazak Vladimira Lučića uneo je novu energiju u Zvezdin tim, mogao je mladi napadač do gola u 60. minutu kada je šutirao glavom posle centaršuta Bukarija, a Carević odbranio njegov udarac.

Nije mogao ništa protiv Lučića Carević deset minuta kasnije. Bukari je ponovo asistirao Lučiću, a ovaj uputio pravi projketil sa oko 11 metara i upisao "prvenac" u Zvezdinom dresu.

Svoju fantastičnu partiju večeras krunisao je golom sjajni Bukari u 80. minutu i to posle pravog "slaloma" kroz odbranu Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke