Zvezda hita ka svetskom rekordu i "podmazuje" se za finale Kupa

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.05.2021.
19:52
Izvor: Sportske.net

Sitno se broji do finala Kupa.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su OFK Bačku na strani sa 5:0 (4:0) u okviru 37. kola Superlige Srbije.

Uprkos tome što je Stanković izveo kombinovan sastav i što je titula "overena", Crvena zvezda je silovito odigrala prvo poluvreme protiv Bačke Palanke.

Tako su, nakon početnog pritiska, u 15. minutu došli do prednosti pogotkom Milana Pavkova. On se vinuo u nebesa na centaršut Kange i savladao Milojevića.

Napadač, koji praktično igra "kod kuće" budući da je Bačka Palanka od njegovog rodnog mesta Begeča udaljena tridesetak kilometara, postigao je barem gol na trećoj uzastopnoj utakmici. Ujedno, njegov 13. pogodak u sezoni. Ubrzo je Kanga demonstrirao da mu se igra ove večeri, što automatski znači glavobolju za rivala. Sjajnom asistencijom između Parađina i Nedeljkovića pronašao je Gavrića, koji duplira prednost gostiju. Posle nešto više od pola časa igre bilo je 3:0 zahvaljujući "projektilu" Njegoša Petrovića, a Željko Gavrić se pobrinuo da njegov tim na poluvreme ode sa 4:0 iskoristivši novu asistenciju Gelora Kange.

Tek u samoj završnici prvog poluvremena, Bačka je po prvi put pripretila. Zličić je šutirao, ali je Popović intervenisao.

Iako je bilo jasno da je sve rešeno na ovom susretu, Stanković je po početku drugog dela uveo Kataija i Bena. Crveno-beli su želeli još, ali pokušaji Gobeljića, Pavkova, a potom ni Kataija nisu završavali u mrežu Milojevića.

Šutirali su potom Falćineli i Ivanić koji su takođe dobili priliku, ali bili su neprecizni. Istina, za nijansu su usporili beogradski crveno-beli u drugom delu igre, ali uprkos tome su konstantno pretili. Da ne bude "suvo" drugo poluvreme, pobrinuo se Mirko Ivanić mirnom egzekucijom u 85. minutu.

Ovom pobedom, Zvezda je došla do 105. boda u aktuelnoj sezoni i ukoliko trijumfuju protiv Metalca u narednom kolu, oboriće rekord Seltika iz sezone 2016/17 koji iznosi 106 bodova. Kada je reč o golovima, Zvezda juri rekord Partizana od 111 pogodaka. Trenutno su na koti od 109.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke