Zvezda i Partizan odigrali meč u znak sećanja na žrtve masakra

Autor: Darko Mitrović
subota 04.05.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Da se ne zaboravi i nikada više ne ponovi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Delegacije Crvene zvezde i Partizana danas su položile vence i odale počast nastradalima u prošlogodišnjim masakrima u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' u Beogradu, kao i u Malom Orašju i Duboni.

Osim toga, juniorske ekipe dva naša najveća fudbalska kluba su odigrale i prijateljski meč u Malom Orašju, u znak sećanja na sve žrtve ovih užasnih događaja.

Tim povodom su se oba kluba oglasila i zvaničnim saopštenjima na klupskim sajtovima, a u nastavku ih prenosimo.

''Ujedinjeni u bolu, složni u molitvi za spas Božji i želji da se ovako nešto više nikada i nikome ne dogodi, omladinci FK Partizan su u subotu, 4. maja 2024. godine, učestvovali u memorijalnom turniru u čast žrtava stravičnih masakara u mestima Malo Orašje i Dubona, kao i Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu.

Ceremonija u znak sećanja na nastradale, počela je dolaskom učesnika turnira u mesto Malo Orašje u subotu, 4. maja 2024. godine, u 10.45 i nastavila se recitovanjem stihova Ivane Ružić, koji su ispisani na spomeniku.

Posle ceremonije, u čast žrtava, memorijalni turnir su otvorile omladinske selekcije Partizana i Crvene zvezde, na onom istom terenu na kome su njihovi vršnjaci, nekada puni poleta i sreće u očima, hrlili ka životu, a  kojih danas, na žalost, nema.

Delegacija FK Partizan, koju su činili predstavnici omladinske škole, trener - Nenad Stojaković sa stručnim štabom i Markom Ranevskim i Goranom Manceom, uz portparolku kluba - Biljanu Obradović, položili su venac u znak sećanja na žrtve masakra  i uručili dres fudbalskog kluba sa natpisom 'Angelina 34', imenom koje je kao simbol okupilo sve porodice nastradalih i ljude velikog srca i brojem 34, koji predstavlja datume koje nikada ne smemo i nećemo zaboraviti'', saopšteno je iz Partizana.

''Fudbalski klub Crvena zvezda je iskazao duboko žaljenje zbog velikog gubitka, i dolaskom na ovakvu manifestaciju pokazao da je uvek uz svoj narod i zemlju. Rukovodstvo kluba, na čelu sa Svetozarom Mijailovićem, je prisustvovalo ceremoniji, koja je počela odavanjem počasti žrtvama i polaganjem venaca nastradalima. Od 12 časova je odigrana revijalna utakmica između naše juniorske selekcije i omladinskog tima večitog rivala.

Organizator događaja, Aleksa Radujko je istakao da je ponosan na sve ljude i da se nada da sećanje na nastradale nikada neće izbledeti''. 
 
''Turnir koji smo napravili u dogovoru sa roditeljima nastradale dece je izuzetno važan, kako bismo negovali kulturu sećanja na sve njih i kako ih nikada ne bismo zaboravili. Oni su jedini izvor snage koji ovi roditelji imaju, da nastave da se bore i da prave ovakve događaje, a mi smo tu da im pomognemo. Apsolutno sam siguran da nas oni sve čuju i podržavaju'',
emotivno je izjavio Radujko, a preneo sajt Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke