Zvezda i Partizan su se nekad otimali za podgoričke bisere, sad se pojavio još jedan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.06.2021.
19:06
Izvor: Sportske.net, pobjeda.me

Ovaj momak je obeležio fudbalsko proleće u Crnoj Gori.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ekipa podgoričke Busdućnosti iza sebe ima istorijsku sezonu, u kojoj je prvi put uspela da osvoji duplu krunu u Crnoj Gori.

Do titule je došla veoma ubedljivo, a pre nekoliko dana je osvojila i Kup, pobedom nad Dečićem, u finalu od 3:1.

Ogroman doprinos ovim uspesima Podgoričana dao je 18-godišnji Lazar Mijović, koji je na 17 utakmica u šampionatu Crne Gore postigao šest golova, a bio je strelac i u pomenutom finalu Kupa.

U početku je priliku dobijao na krilnoj poziciji, ali kada je prekomandovan u ulogu centralnog napadača, njegov talenat je još više počeo da dolazi do izražaja.

''Skoro sve golove dao sam sa pozicije špica. Više mi odgovara uloga napadača. Voleo bih da i u nastavku karijere igram na tom mestu. Čini mi se da odatle mogu najviše da pružim.

Volim da dajem golove, ali se ne opterećujem time. Bitno je da ekipa pobeđuje, a golovi će doći pre ili kasnije. Na meni je da treniram i napredujem iz dana u dan'', istakao je Mijović, a prenosi podgorička ''Pobjeda''.

Za dva dana gledaćemo ga i u dresu mlade reprezentacije Crne Gore koja gostuje Luksemburgu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a ne sumnjamo da su i naši najveći klubovi upoznati sa Mijovićevim potencijalom.

Svojevremeno su i Zvezda i Partizan dovodili velika pojačanja iz Budućnosti, setimo se samo Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića koji su ostavili neizbrisiv trag, ne samo u Zvezdi, odnosno Partizanu, nego i u velikim evropskim klubovima, Milanu, odnosno Realu.

Da li je vreme da Budućnost iznedri još jednog igrača tog kalibra?

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke