Zvezda i Partizan u "lovu" na Gruzijce!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 01.08.2022.
16:24
Izvor: Sportske.net

Dobro bi im došli.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Prema medijima u Gruziji Crvena zvezda i Partizan naciljali su dvojicu tamošnjih reprezentativaca i igrača šampiona Dinama iz Batumija.

Crveno-beli su zainteresovani za levog beka Iraklija Azarovija, dok "večiti" rival želi Zurika Davitašvilija.

Azarovi ima 20 godina i igra na poziciji levog beka, "gorućeg" u Crvenoj zvezdi. Milan Rodić je već godinama jedino pravo rešenje Dejana Stankovića na ovoj poziciji, a dolaza reprezentativca Gruzije rasteretio bi Rodića. 

Mladi fudbaler je jedan od najvećih talentata u Gruziji, već je odigrao osam utakmica za nacionalni tim, a svojim dobrim partijama privuka je i pažnju nekoliko italijanskih klubova.

Što se tiče Partizana, ekipa Ilije Stolice želi 21-godišnjeg ofanzivca Zurika Davitašvilija, koji se najbolje snalazi na desno krilu, mada mu nije strana ni pozicija na suprotnoj strani terena.

Davitašvili je prošle sezone nastupao za Arsenal iz Tule, pre toga za Rubin iz Kazanja, ali se aprila vratio u domovinu i sam šest pogodaka i tri asistencije pomogao Dinamu da dođe do šampionske titule.

Azarovi će biti mnogo lakša meta Zvezdi jer mu ugovor sa prvakom Gruzije ističe na kraju godine, njegova vrednost na "Transfermarketu" izosi 1.200.000 evra, ali je ušao u poslednjih šest meseci ugovora, pa će zbog toga cena biti drastično manja.

Davitašviliju ugovor ističe tek 2024. godine. Krilini napadač tek što je stigao u Dinamo, a njegova vrednost procenjuje se na 2.000.000 evra, u ovom trenutku možda i previše za Partizan.

Baš kao i Azarovi, i Davitašvili ima "udvarače" iz Italije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke