Zvezda i Partizan u "paklenom" ritmu, iznenađenje im za vratom

Autor: Nemanja Janošev
utorak 21.09.2021.
09:10
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se domaće prvenstvo.

 Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pred nama je 10. kolo Superlige Srbije koje će ostati zabeleženo kao nepotpuno, budući da su dve utakmice odložene.

Današnji dueli Radnika i TSC, te Radničkog iz Niša i Metalca neće biti odigrani zbog bolesti velikog broja igrača ovih klubova, pa će tako jedini meč današnjeg programa biti na stadionu "Karađorđe" gde će Vojvodina ugostiti Kolubaru.

Minulog vikenda sve je odigrano u senci večitog derbija i tiho je prošla pobeda Napretka protiv TSC-a kojeg su izabranici Milana Đuričića upravo preskočili na visokoj trećoj poziciji na tabeli. Naravno da je teško verovati da bi u takvom ritmu Kruševljani mogli da nastave, ali spram prošlih sezona kada su bili deo donjeg doma, "čarapani" su na svega dva boda od Crvene zvezde, odnosno četiri od Partizana posle devet kola. Niko im ne oduzima pravo da sanjaju Evropu. Sada u, slobodno možemo reći, derbiju kola, dočekuju Čukarički.

Spomenusmo "večite" i posle međusobnog duela koji je završen bez pobednika, nastavlja se njihov "pakleni" ritam. Od evropskih utakmica sa Bragom, odnosno Anortozisom, pa sve do 2. oktobra i pre početka reprezentativne pauze, dva najveća srpska kluba odigraće ukupno šest susreta u koje spadaju novi izazovi u Ligi Evrope, odnosno Ligi konferencija.

Starsport

Njima posle derbija slede utakmice u četvrtak. Crvena zvezda dočekuje  Voždovac koji je u seriji od dva poraza, dok Partizan ima "zicer" protiv lučanske Mladosti koja je poslednjeplasirana ekipa na tabeli.

Crveno-bele posle "zmajeva", očekuje susret tri dana kasnije u Novom Pazaru, a potom još jedan put na megdan Ludogorecu. Pitanje je gde će se taj meč odigrati zbog restrikcija koje je Bugarska uvela prema Srbiji. Dva dana potom, Zvezda dočekuje Metalac i sledi pauza.

Kada je o Partizanu reč, oni posle Mladosti igraju na svom stadionu sa Spartakom iz Subotice u nedelju, a potom imaju četiri dana da se spreme za Floru koja takođe stiže u Humsku. Baš kao i Zvezda, 48 sati odmora, pa superligaški susret, sa, dosadašnjom senzacijom domaćeg prvenstva - Napretkom.

Ritam na koji naši klubovi moraju da naviknu. Nije da se sa tim nisu susreli i pre, ali procedura kod putovanja u Evropu je sada mnogo iscrpljujuća, dok su povrede česte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke