Zvezda i sponzor - Ko će biti na dresu ove sezone i koliko novca leže u kasu?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 23.07.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Zvezda podigla cenu!

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Crvena zvezda i Gasprom sarađuju godinama unazad, ali ovog leta ugovor o sponzorstvu ističe i naravno, biće i ponuda za nastavak saradnje. 

Ipak, Crvena zvezda je dobila i druge ponude, kako nam otkriva "Informer" ovog jutra. 

"Zvezda je veliki brend, igra evropska takmičenja i mnogi bi voleli da sarađuju sa njom. Uz to, oni koji se ozbiljno bave poslom prate situaciju na tržištu i znali su da klubu ovog leta ističe ugovor sa "Gaspromom". Tako je na "Marakanu" stigla ponuda vredna šest miliona evra po sezoni. Rukovodstvu je to bila primamljiva cifra jer je u poslednjoj godini ugovora sa Rusima imala pet miliona evra. Međutim, u Zvezdi veruju da će od ruske kompanije dobiti više prilikom potpisivanja novog ugovora, a i ne žele da izdaju Ruse zbog Britanaca", rekao je izvor "Informera".

Smatraju u klubu da je realna cena za sponzorstvo na dresu - 8 miliona evra po sezoni. 

"Saradnja traje godinama i u početku je "Gasprom" bio potrebniji Zvezdi, ali situacija se promenila. Zvezda je napredovala, postala je redovan učesnik evropskih takmičenja i njen logo na dresu vidi maltene ceo svet. S druge strane, zbog političke situacije u Rusiji kompanije poput "Gasproma" nemaju izlaz u Evropu. Jedini način da se logo "Gasproma" vidi širom Evrope jeste preko dresa Crvene zvezde. Zbog toga klub želi više od pet miliona evra i nada se ponudi od osam miliona evra", rekao je izvor ovog lista. 

Kaže i da se u klubu planira nastavak saradnje. 

"Klub je napravio nove dresove sa logom "Gasproma" jer su uvereni u nastavak saradnje. Sve bi trebalo i zvanično da bude rešeno u narednih mesec dana, odnosno pre počeka utakmica u Evropi. Osim nekih privatnih kompanija, Zvezda više nema sponzora", rekao je izvor Informera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 24.07.2024
01:03

Gaspromu ne treba ni Zvezda, ni Dinamo. Oni nemaju konkurenciju na evropskom tržištu, Evropa od njih kupuje gas, reklamirali se oni ili ne. Nama daju tih 5 miliona po političkoj liniji, za njih je to sitnica.

avatar
Ikac
Tuesday, 23.07.2024
11:15