Zvezda igra na atipičnom stadionu koji žudi za svojom prvom Ligom šampiona

Autor: Nemanja Janošev
utorak 20.08.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Duž sredine terena može da se primeti i kako je centralni deo igrališta uzvišen u odnosu na ostatak terena.

Nemanja Janošev/Sportske.net
Nemanja Janošev/Sportske.net

Povezane vesti

Fudbalere Crvene zvezde večeras očekuje meč na stadionu "Aspmira" čije su okolnosti drugačije u odnosu na ono na šta smo navikli da gledamo u ovoj fazi elitnog evropskog takmičenja.

Ovo nije jedan od velelepnih stadiona koje imamo prilike da vidimo širom Evrope. Štaviše, atipičan je, ne bi se ni reklo da tim koji na njemu nastupa može do Lige šampiona ove sezone. Stadion "Aspmira" na kojem nastupa Bode/Glimta izgrađen je 1966. godine i isprva je to bilo atletsko igralište sa svega dve tribine i kapacitetom od 2500 mesta. Godine 1999. doživljava nešto ozbiljnije renoviranje i uklanjanje atletske staze čime je teren bio bliži tribinama koje su proširene na još jednu stranu.

Od 2005. se ovde igra na veštačkom terenu, a sve zbog katastrofalnog travnjaka koji je Bode bezuspešno pokušavao godinama da neguje usled oštrih zima. Stoga rivalima iz Evrope nije lako da se adaptiraju na brzinu podloge.

Kapacitet je nešto iznad 8200 mesta, a rekord po poseti datira još iz 1975. kada je 12.200 ljudi gledalo Kup meč Bodea i Vikinga.

Iz Bodea: Nemanja Janošev


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke