Zvezda ili Dinamo - Mamić već ''proglasio'' pobednika!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.08.2021.
12:58
Izvor: b92.net

Kako ovakav žreb da prođe bez Zdravka Mamića...

EPA/ANTONIO BAT
EPA/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Godinama se čekalo da se konačno stvore uslovi za susret Crvene zvezde i Dinama u evropskim takmičenjima, a danas je žreb UEFA pružio i jednima i drugima tu priliku, ukoliko prethodno Zvezda eliminiše moldavski Šerif, a Dinamo poljsku Legiju.

Velike su šanse da to tako i bude i ako bi u tom potencijalnom dvomeču sve proteklo u najboljem redu što se tiče ponašanja navijača, možda bi to bila uvertira da se i u fudbalu konačno realizuje ideja o formiranju regionalne lige.

Stižu polako brojne reakcije i iz Srbije i iz Hrvatske, a novinari B92.net su odmah kontaktirali Zdravka Mamića, dogogodišnjeg prvog čoveka zagrebačkih ''Modrih''.

On nema dilemu oko ishoda ako dođe do susreta Zvezde i Dinama, iako nije želeo da žreb spoji ova dva kluba, jer i za Zvezdu navija u evropskim mečevima. Ali, sada...

''Sada jedan mora da ispadne. To će biti Zvezda!

Ako dođe do tog meča pokazaćemo da smo bolji.

Ne može se reći da je Dinamo favorit, Zvezda poslednjih nekoliko godina beleži impresivne rezultate. Nema favorita, ali sam siguran da će Dinamo izboriti Ligu šampiona. Hteo sam Brondbi ili Malme/Rendžers, ali je ovako ispalo. Sport je čudo", poručio je Mamić.

Uz to, poslao je i mnogo važniju poruku.

"Želim da prođe sve u najboljem redu. Da pokažemo da nismo dviljaci, nego da gospoda. Ko god da voli Srbiju i Hrvatsku mora da učini sve da tako nešto bude. Ne znam šta će UEFA da odluči, ima vremena, tu je i pandemija i pitanje je šta će biti. Ako bude dozvoljeno gostovanje navijača i u kojem broju", zaključio je Mamić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke